Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Εισαγγελέας για τις απειλές σε δημοσιογράφους


Τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται οι απειλές κατά αθλητικών συντακτών αλλά και τα κρούσματα βίας, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο εισαγγελέας, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Μάλιστα του προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι αυτές οι απειλές εκτοξεύονται άμεσα ή έμμεσα μέσω δημοσιευμάτων από αθλητικές ιστοσελίδες και εφημερίδες όλων των «αποχρώσεων», που απευθύνονται κυρίως σε οργανωμένους οπαδούς.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας ερευνά «περιστατικά ξυλοδαρμού δημοσιογράφων, απειλητικά τηλεφωνήματα και δημοσιεύματα που συντείνουν στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας» όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παρέμβαση. Ως ηθικοί αυτουργοί κατονομάζονται ποδοσφαιρικοί παράγοντες και συντάκτες οπαδικών δημοσιευμάτων και όπως τουλάχιστον εκμυστηρεύεται ο εισαγγελέας στο περιβάλλον του, το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό καταφθάνουν αυτοβούλως στο γραφείο του εισαγγελέα αλλά και στη ΓΑΔΑ δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρουσιάζουν δημοσιεύματα που τους στοχοποιούν τα οποία καταγγέλλουν και προβαίνουν και ζητούν προστασία από τα αρμόδια όργανα. Είναι σίγουρο ότι θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτέλεσματα της έρευνας του εισαγγελέα, όταν αυτή ολοκληρωθεί.



Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...