Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σημαντική μείωση κονδυλίων σε ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαντικά μειωμένα εμφανίζονται τα κονδύλια για τη δημόσια ΕΡΤ και τοΑθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ- ΜΠΕ) στην ετήσια εισηγητική Έκθεση του υπουργείου Οικονομικών για το 2013.

Η μείωση του προϋπολογισμού τους που αγγίζει το 25% την τελευταία 2ετία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δαπάνη μισθοδοσίας της ΕΡΤ, η οποία εμφανίζεται να μειώνεται με ακόμη υψηλότερους ρυθμούς απ’ ό,τι μειώνονται τα έσοδα της ΕΡΤ.

Παρά τις υψηλές δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού Ειδικών Θέσεων, που ξεπερνούν το 1 εκ. το χρόνο, το 2013 η δαπάνη μισθοδοσίας θα είναι χαμηλότερη κατά 38% σε σχέση με το 2011, λόγω των μειώσεων των μισθών, των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης - που σημαίνει υπερεργασία για όσους παραμένουν- και όπως φαίνεται λόγω της μη ανανέωσης των Συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Ο προϋπολογισμός για το ΑΠΕ εμφανίζει παρόμοια χαρακτηριστικά. Μειωμένος κατά 23% την τελευταία 2ετία, πέφτει από τα 12 εκ. ευρώ το 2011 στα 9,2 εκ. το 2013. Το σύνολο σχεδόν της «εξοικονόμησης» προέρχεται από το κόστος μισθοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...