Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αποζημίωση 185.000 λιρών θα καταβάλει το BBC στον Άλιστερ Μακάλπιν

Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι του BBC ανακοίνωσε απόψε ότι θα αποζημιώσει με το ποσό των 185.000 λιρών (229.500 ευρώ) ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος που κατηγορήθηκε λανθασμένα για παιδεραστία σε μια εκπομπή.

"Το BBC κατέληξε σε συμφωνία με τον Λόρδο Άλιστερ Μακάλπιν για τους όρους" που αφορούν την υπόθεση της δίωξης για δυσφήμηση σε βάρος του καναλιού, ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Η συμφωνία "αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα των κατηγοριών" που αντιμετωπίζει το BBC.

Οι όροι της συμφωνίας θα παρουσιαστούν προσεχώς ενώπιον δικαστηρίου και ο εκπρόσωπος του καναλιού θα αναγνώσει δημοσίως ένα κείμενο με το οποίο το BBC θα ζητά συγγνώμη από τον Μακάλπιν.

Στις αρχές Νοεμβρίου το κανάλι πρόβαλε μια εκπομπή έρευνας στην οποία ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατηγόρησε ως δράστη έναν πολιτικό της δεκαετίας του '70. Ο Μακάλπιν δεν κατονομάστηκε αλλά το όνομά του εμφανίστηκε πολύ γρήγορα σε διάφορες ιστοσελίδες που υποστήριζαν ότι το ρεπορτάζ αναφερόταν σ' αυτόν.

Ο Μακάλπιν δήλωσε ικανοποιημένος που κατάφερε να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με το BBC και είπε ότι ελπίζει να κάνει το ίδιο και με άλλους "οργανισμούς που δημοσίευσαν δυσφημιστικά σχόλια" σε βάρος του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...