Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Γνωμοδότηση Αλιβιζάτου για το Euronews


Στενεύουν τα περιθώρια απόφασης για την ελληνική κυβέρνηση αν τελικά θα δώσει το πράσινο φως στην ΕΡΤ να εκπέμψει ελεύθερα σε συχνότητα της το Euronews Greek. 

Στη δορυφορική μετάδοση το ειδησεογραφικό κανάλι έβγαλε ήδη κάρτα για τις δοκιμαστικές εκπομπές στην ελληνική γλώσσα.. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το δορυφορικό κανάλι διαθέτει στα χέρια του γνωμοδότηση από τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο  για τη σύννομη ελεύθερη μετάδοση του Euronews την οποία και απέστειλε στα αρμόδια όργανα.

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν στελέχη της Ν.Δ που αντιτάσσονται στην ελεύθερη εκπομπή του δορυφορικού καναλιού στην ελληνική γλώσσα είναι ότι ο νόμος Ρουσόπουλου αναφέρεται στην εκπομπή «διεθνών δορυφορικών ξενόγλωσσων καναλιών» και το Euronews Greek δεν είναι ξενόγλωσσο.

Στη γνωμοδότηση του Ν.Αλιβιζάτου σημειώνεται πως η αναφορά του νόμου αφορά την έδρα λειτουργίας του δορυφορικού διεθνούς καναλιού. Ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Μιχελάκης πάντως επανήλθε με νέα του ερώτηση, τέταρτη κατά σειρά, στη Βουλή θέτοντας ζήτημα για το ρόλο του αντιπροέδρου του Euronews Μάικλ Πιτερς.

Κατά τον βουλευτή ο Μ.Πίτερς «διατείνεται ότι λειτουργεί με θεσμικό ρόλο ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» κάτι που δεν ισχύει, αφού όπως ο ίδιος ενημερώθηκε η Κομισιόν απλώς χρηματοδοτεί το κανάλι μέσω «ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος».

typologies.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...