Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κανονικά η απεργία- Κανονικά και η “Ελευθεροτυπία”

Έτοιμη να υπογράψει  τη Συλλογική Σύμβαση ακόμη και σήμερα, διαμήνυσε η Μάνια Τεγοπούλου,  προς την ΕΣΗΕΑ, πριν από λίγη ώρα.

Χωρίς ανατροπές αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο η “Ελευθεροτυπία”. Η  εφημερίδα διαφοροποιούμενη από τις υπόλοιπες θα κυκλοφορήσει ως φύλλο Παρασκευής  και δεν θα βγάλει φύλλο  Σαββάτου και Κυριακής, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με την ενημέρωση του Π. Σόμπολου στο ΔΣ της ένωσης συντακτών,  υπήρξαν συζητήσεις με τους προέδρους των ΕΣΗΕΑ , ΕΠΗΕΑ , ΕΤΙΠΤΑ, με τη Μάνια Τεγοπούλου να προτείνει εξαίρεση ενόψει της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης.  Υπήρξε όμως η διαφωνία από την Ένωση προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων και δεν υπήρξε συμφωνία.

Η εκδότρια της “Ελευθεροτυπίας” δεσμεύτηκε πως “δεν πρόκειται να εκδώσει απεργοσπαστικό φύλλο”, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το ΔΣ της ένωσης συντακτών συνεχίζεται.

Ακάρπες ήταν οι συναντήσεις που έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ του Σταύρου Ψυχάρη  και των προέδρων των σωματείων, Πάνου Σόμπολου (ΕΣΗΕΑ) , Μάρκου Γκανά (ΕΠΗΕΑ) και  Γιώργου Μυλωνά (ΕΤΙΠΤΑ).

Η πρόταση Ψυχάρη , η οποία και δεν έγινε δεκτή ήταν η απόσυρση της απεργίας να για υπογραφεί η  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συνεπώς, αν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη  η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ οι εφημερίδες της Κυριακής θα κυκλοφορήσουν αύριο Παρασκευή.
 http://www.paron.gr/typologies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...