Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Alter: Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις

«Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες» αναφέρει η «Ελεύθερη Τηλεόραση» διαχειρίστρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Alter, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και οι οποίες έκαναν λόγο για αδυναμία συνεννόησης της με οικονομικούς οργανισμούς.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της «καλεί το επενδυτικό κοινό να στηρίζει τις επενδυτικές επιλογές του στις επίσημες ανακοινώσεις -δελτία τύπου της εταιρείας και των αρμοδίων οργάνων της και όχι σε ανεπίσημα δημοσιεύματα και δεσμεύεται ότι θα ενημερώσει άμεσα για τις εξελίξεις στο θέμα».

Η Ελεύθερη Τηλεόραση, όπως και οι λοιπές τηλεοπτικές επιχειρήσεις διέρχονται τη δυσκολότερη χρονιά από συστάσεως της ιδιωτικής τηλεόρασης, αφού στο τρέχον έτος καταγράφηκε ραγδαία κάμψη στη διαφημιστική δαπάνη και ακόμα μεγαλύτερη στα πραγματικά διαφημιστικά έσοδα των τηλεοπτικών σταθμών.

Το περιβάλλον αυτό επιβαρύνεται περαιτέρω από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία πράγμα που έχει ως συνέπεια να υπάρχει δυσκολία και στις άλλες πηγές από όπου οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις μπορούν να αντλήσουν έσοδα.

Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε εύγλωττα στα οικονομικά στοιχεία του 9μήνου της Ελεύθερης Τηλεόρασης, όπου η εταιρεία, παρουσίασε κάμψη πωλήσεων της τάξης του 38,85%, με τα έσοδά της να διαμορφώνονται στα 57,37 εκατ. ευρώ, έναντι 93,82 εκατ. ευρώ του 9μήνου του 2009.

Σημαντική συμβολή στην εικόνα αυτή είχε το τρίτο τρίμηνο του έτους, αφού οι πωλήσεις της εταιρείας στο διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2010, συρρικνώθηκαν κατά 79,56%, αφού έφτασαν στα 7,5 εκατ. ευρώ, έναντι 36,7 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2009.

Από πλευράς καθαρών προ φόρων αποτελεσμάτων στο 9μηνο του 2010, οι καθαρές προ φόρων ζημίες της εταιρείας, εκτινάχθηκαν στα 24,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 210 χιλιάδων ευρώ πέρυσι.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...