Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Η σημασία της διαφήμισης την περίοδο της κρίσης»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάλεξη που διοργάνωσε ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, με θέμα «Η σημασία της διαφήμισης την περίοδο της κρίσης», στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σπουδαστές των τμημάτων Οικονομίας – Διοίκησης του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, καθώς και φοιτητές τμημάτων επικοινωνίας πανεπιστημίων και κολλεγίων. Ομιλητής ήταν ο κ. Βασίλης Γαλάνης, Marketing Consultant, Καθηγητής, Συγγραφέας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Κατά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο κ. Β. Γαλάνης, ανέδειξε τις επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στην καταναλωτική συμπεριφορά, της επιδράσεις της στον «αξιακό» χάρτη του Έλληνα καταναλωτή και τις απαραίτητες προσαρμογές και αλλαγές που απαιτούνται, στην στρατηγική επικοινωνίας των επιχειρήσεων και των brands γενικότερα, αλλά και στο ύφος της διαφήμισης και της επικοινωνίας, ενώ σχολιάστηκαν οι επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στο χώρο των ΜΜΕ καθώς και τη διαφημιστική αγορά.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Βασίλης Γαλάνης, επισήμανε τις προσαρμογές που απαιτούνται σήμερα στο media mix των επιχειρήσεων, κάτω από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται καθώς και κάτω από την επίδραση των new media, αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα μέσα και τη «σχέση» τους με τον καταναλωτή, αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο της διαφήμισης και της επικοινωνίας σήμερα για τις επιχειρήσεις και τις μάρκες γενικότερα.

Κοινός τόπος για όλους τους συμμετέχοντες, υπήρξε η άποψη ότι, επιχειρήσεις και μάρκες θα πρέπει να διατηρήσουν τα μερίδια φωνής τους για να βγουν πιο δυνατές μετά την έλευση της κρίσης, επαναπροσδιορίζοντας όμως την στρατηγική επικοινωνίας τους.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το Κέντρο Επιχειρηματικότητας Νέων του ΙΕΚ ΔΟΜΗ και χορηγοί επικοινωνίας το Επιστημονικό Marketing και η ΕΞΠΡΕΣ.

Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χ. Τρικούπη 17, Αθήνα, τηλ.: 210 3840 552, www.iekdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...