Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Χαμός στον Άλφα με την απεργία

Χαμός έγινε στον Άλφα με την απεργία της Παρασκευής και του Σαββάτου.Συγκλήθηκε γενική συνέλευση που δεν είχε απαρτία,η εκπρόσωπος των εργαζομένων αποχώρησε και όσοι έμειναν εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της απεργίας.Βγήκε όμως στη συνέχεια η εκππρόσωπος και τους καταγγέλει ότι στρέφονται κατά του σωματείου και ότι εκφράζουν προσωπικές απόψεις αφού δεν είχε απαρτία.

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρεται:
"Εκφράζουμε τις έντονες επιφυλάξεις μας για την αποτελεσματικότητα ενεργειών γενικού χαρακτήρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την διάχυση της κρίσης.

Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, όπως η 48ωρη απεργία της 17ης και της 18ης Δεκεμβρίου συσκοτίζουν τις ευθύνες συγκεκριμένων ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης.

Η συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στον ALPHA, διαφωνεί με την κήρυξη της 48ωρη απεργίας της 17ης και της 18ης Δεκεμβρίου και ζητά από την ΕΣΗΕΑ να επανεξετάσει την απόφαση της, καθώς είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα σε ολόκληρο τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης".

Η εκπρόσωπος αναφέρει:
"Επισημαίνω ότι το κείμενο ενέκρινε μια μικρή μειοψηφία που αντικειμενικά εξωθεί όσους δημοσιογράφους του σταθμού διαφωνούν με το κείμενο να αναμετρηθούν επωνύμως μαζί του -με ό,τι αυτό σηματοδοτεί στο εσωτερικό της επιχείρησης- ή να εξαναγκαστούν, εκβιαστικά, να σιωπήσουν. Την ώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία η απεργία των δημοσιογράφων, κάποια στελέχη, μέλη της Ένωσης Συντακτών, αμφισβητούν ευθέως τις αποφάσεις του σωματείου για 48ωρη απεργία.

Αντί να πιέσουν την ιδιοκτησία σε διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, κάποιοι επιλέγουν να υπονομεύσουν την ενότητα δράσης και την αλληλεγγύη στον κλάδο".
http://press13.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...