Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αντώνης Μακρίδης νέος Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών

Ο νικητής Αντώνης Μακρίδης και η συνυποψήφιός Ανδρ. Γεωργιάδου.
Λευκωσία: Νέος Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Κύπρου εξελέγη ο δημοσιογράφος Αντώνης Μακρίδης μετά τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών της ΕΣΚ. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της καταμέτρησης των ψήφων, ο Αντώνης Μακρίδης έλαβε 174 ψήφους και ποσοστό 63.7%, ενώ η Ανδρούλα Γεωργιάδου έλαβε 99 ψήφους, ποσοστό 36.3%.
Κατά την καταμέτρηση των ψήφων βρέθηκαν ένα λευκό και ένα άκυρο.
Ψήφισαν 275 από τους 347 εκλογείς που ήταν εγγεγραμμένοι, με ποσοστό συμμετοχής 79%.

Με κυρίαρχο στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Κύπρου Αντώνης Μακρίδης απηύθυνε έκκληση στους δημοσιογράφους της Κύπρου να είναι ενωμένοι ώστε να παλέψουν για τα δικαιώματά τους αλλά και για την κοινωνία ολόκληρη.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αμέσως μετά τη νίκη του, ο κ. Μακρίδης ανέφερε ότι αισθάνεται βαριά ευθύνη διότι διαδέχεται τον Ανδρέα Καννάουρο, ο οποίος αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη και μεγάλο έργο.

«Αυτό», είπε, «μας φορτώνει με περισσότερες ευθύνες για να εργαστούμε σκληρά, ομαδικά, συλλογικά ολόκληρο το Συμβούλιο, ο Πρόεδρος, αλλά και με εμπλοκή όλων των δημοσιογράφων».

Ο κ. Μακρίδης ανέφερε ότι στόχος είναι η ΕΣΚ να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο κλάδος, να διατηρήσει τα κεκτημένα αλλά και να φροντίσει να κερδίσει ακόμα περισσότερα για τον δημοσιογράφο που μοχθεί σκληρά, κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.

Ερωτηθείς για τις άμεσες προτεραιότητές του ο κ. Μακρίδης αναφέρθηκε στο θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης η οποία λήγει εντός των ημερών. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν και άλλα πολλά θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τα οποία πρέπει η ΕΣΚ να δει με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και συλλογική ευθύνη.

«Κανένας δεν έχει το μαγικό ραβδί για να τα λύσει, κανένας δεν κατέχει την απόλυτη σοφία και την απόλυτη αλήθεια. Ολα όμως μπορούν να γίνουν καλύτερα με την συλλογικότητα», ανέφερε.

Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους ο κ. Μακρίδης ζήτησε «να είμαστε ενωμένοι» και σημείωσε ότι η συμμετοχή των δημοσιογράφων στην εκλογική διαδικασία ήταν πρωτοφανής, με 275 δημοσιογράφους να έχουν ψηφίσει.

«Αυτό και μόνο δείχνει κάτι. Μας φορτώνει ευθύνες, αλλά δείχνει και ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να παλέψουν για τα δικαιώματά τους αλλά και για την κοινωνία ολόκληρη», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...