Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Τα νέα πρόσωπα στις «θέσεις-κλειδιά» της ΕΡΤ

Στο βασικό κορμό των προσώπων που θα στελεχώσουν την ΕΡΤ έχει καταλήξει η συγκυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.  Τη θέση του διευθυντή τηλεόρασης θα λάβει ο Κώστας Σπυρόπουλος, με το Τζόνι Καλημέρη, αν και μέλος του ΔΣ να έχει κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα.  

Γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας παραμένει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Είναι όμως πολύ πιθανό να υπάρξει δίπλα του ένα πρόσωπο  που θα αναλάβει τον ενημερωτικό τομέα του ραδιοφώνου. Προς το παρόν  δεν φαίνεται να αλλάζει ο τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης, ενώ μεγάλες αντιθέτως θα είναι οι αλλαγές στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και όχι με αφορμή το περιστατικό με την απώλεια της επιτυχίας του αθλητή Ηλιάδη, αλλά σε σχέση με τη συνολική του εικόνα.


Στον τομέα της ενημέρωσης εκεί υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα. Για τη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης υπάρχουν τα ονόματα των Πέτρου Τρουπιώτη και Μπάμπη Κούτρα, ενώ υπάρχει και μία σκέψη να παραμείνει στη θέση του ο Βασίλης Μπίτσης και να μην μετακινηθεί στο Euronews Greece, το οποίο μπορεί και να βγει στον αέρα ίσως και τον Οκτώβριο. Στην περίπτωση του Γιώργου Κογιάννη τα πράγματα περιπλέκονται αφού ο δημοσιογράφος δεν δέχεται να παραιτηθεί, λέγοντας πως δεν είναι κομματικό στέλεχος και συμπληρώνοντας πως επί των δικών του ημερών η ΕΡΤ για πρώτη φορά στην ιστορία της πέτυχε να κερδίσει τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε βραδιά εκλογών στις 17 Ιουνίου. Από την άλλη πλευρά ασκούνται τρομερές πιέσεις για το Στρατή Μπάλλη, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ για να αναλάβει τη θέση. Σε περίπτωση καθαίρεσης του Γ. Κογιάννη, θεωρείται βέβαιη η προσφυγή του στα δικαστήρια, έχοντας ως δεδικασμένες τις περιπτώσεις των Γιώργου Σταματελόπουλου και Ελένης Δεμέντη, οι οποίοι δικαιώθηκαν στον Άρειο Πάγο, για την απομάκρυνσή τους από τις διοικητικές τους θέσεις.

Ένα από τα ζητήματα που ενδέχεται να υπάρξουν είναι με την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων από την Έλλη Στάη. Το  συμβόλαιο της λήγει το Δεκέμβριο και μπορεί να μην θελήσει να συνεργάζεται με τον επόμενο διευθυντή ειδήσεων που θα επιλεγεί. Επιπλέον ορισμένοι στη ΝΔ, θεωρούν πως δεν πρέπει να λέει τις ειδήσεις στην ΕΡΤ, με επιχείρημα την …ηλικία της. Συμπαραστάτες της, είναι και η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, και προσωπικά ο Τζόνι Καλημέρης.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...