Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Στον...αέρα η τηλεοπτική μετάδοση του Μάλαγα - Παναθηναϊκός

Η ΕΡΤ ζητάει την επαναδιαπραγμάτευση της, υπό δικαστική διερεύνηση, σύμβασης για τη μετάδοση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ και μέχρι την Τρίτη 21 Αυγούστου (μία ημέρα πριν τον αγώνα Μάλαγα-Παναθηναϊκός) όταν και θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ, θα είναι άγνωστο αν θα υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα.

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έχει ζητήσει από την Team την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης που υπέγραψαν οι δύο πλευρές πριν από περίπου 8 μήνες και μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα τα πάντα είναι ανοιχτά όσον αφορά στην τηλεοπτική μετάδοση του πρώτου αγώνα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος, μιλώντας στο pontarisma.gr είπε:

UEFA Champions League on sat.1
 (Photo credit: Wikipedia)
Κύριε Σίμο, τι ακριβώς συμβαίνει με τη σύμβαση του Champions League;

«Υπάρχει μια σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ και η οποία βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα. Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ δεν κατέβαλλε ως όφειλε την προκαταβολή (σ.σ. 30 Ιουνίου) για τη νέα χρονιά και προφανώς είχε δοθεί σιωπηρή παράταση στο προηγούμενο καθεστώς. Κι αυτό διότι η UEFA, αφού ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση της ΕΡΤ (σ.σ. 8 Ιουλίου) δεν μας ενημέρωσε ούτε και ενεργοποίησε τυχόν ρήτρες ασφαλείας που υπάρχουν, για τη μη καταβολή του ποσού».

Ο στόχος της ΕΡΤ ποιος είναι;

«Ο στόχος είναι η επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης. Και μάλιστα η UEFA, σε αλλαγή επιστολών που είχε με την προηγούμενη διοίκηση, αναφέρεται στην κρίση που επικρατεί στη χώρα, άρα είναι κάτι που το αναγνωρίζει. Στόχος μας είναι η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, με γνώμονα την οικονομική κρίση που επικρατεί».

Η ανάθεση σε «έμπειρο γραφείο νομικών» τι στόχο έχει;

«Να εξετάσει αναλυτικά τι σύμβαση που έχει υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ και να διευκρινιστεί αν υπάρχουν νομικές επιπτώσεις τόσο στην επιθυμία μας για επαναδιαπραγμάτευση, όσο για το ποιο είναι το εύλογο τίμημα που πρέπει η ΕΡΤ να ζητήσει από την UEFA να αποδεχθεί».

Ωστόσο, την Τετάρτη 22 Αυγούστου παίζουν Μάλαγα – Παναθηναϊκός. Θα μεταδοθεί ο αγώνας;

«Ζητήθηκε από τους νομικούς να παραδώσουν το πόρισμά τους ως τα τέλη της εβδομάδας. Και το πόρισμα αυτό θα συζητηθεί στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, που θα γίνει το πρωί της Τρίτης 21 Αυγούστου. Θα είμαστε όμως έτοιμοι και σε εγρήγορση, από τεχνικής πλευράς, να καλύψουμε τον αγώνα αν αυτό αποφασιστεί από το έκτακτο Δ.Σ.».

Η μη μετάδοση του αγώνα Μάλαγα – Παναθηναϊκός ενεργοποιεί κάποια ρήτρα ασφαλείας της UEFA;

«Μέσα στην εβδομάδα θα στείλουμε σχετική επιστολή στην UEFA, εξηγώντας πώς έχει η κατάσταση σήμερα και ζητώντας διευκρίνιση, για το αν η μετάδοση του αγώνα ενεργοποιεί αυτομάτως τη σύμβαση για τη σεζόν 2012-13. Ευελπιστώ και ο αγώνας να μεταδοθεί και η ΕΡΤ να επαναδιαπραγματευτεί με την UEFΑ».

Η επαναδιαπραγμάτευση όμως απαιτεί χρόνο και ο αγώνας διεξάγεται σε… επτά και σήμερα ημέρες.

«Οι νομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, στο πόρισμά τους θα μας κάνουν γνωστή κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης. Προφανώς μια επαναδιαπραγμάτευση απαιτεί χρόνο και περιμένουμε τόσο τη γνωμοδότηση όσο και την απάντηση της UEFΑ στην επιστολή που θα στείλουμε».

Η ανακοίνωση του κ. Νίκου Σίμου

"Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα, που αναφέρονται στη σύμβαση της ΕΡΤ Α.Ε. με την TEAM UEFA για τη μετάδοση των αγώνων των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League, αλλά και αναγνωρίζοντας την εύλογη αγωνία των φιλάθλων των εν λόγω ομάδων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Νίκος Σίμος διευκρινίζει τα εξής:
“Η προσφάτως επιλεγείσα νέα διοίκηση της ΕΡΤ βρέθηκε αντιμέτωπη ευθύς εξ αρχής, από της αναλήψεως των καθηκόντων της, με το πρόβλημα της συγκεκριμένης σύμβασης, το οποίο προκύπτει από τα εξής γεγονότα:

Το περιεχόμενο της υπογραφείσης, από την προηγούμενη διοίκηση, σύμβασης τελεί υπό
UEFA Champions League - Match Day 1 Emirates S...
 (Photo credit: Wikipedia)
εισαγγελική έρευνα, ως προς το τίμημα το οποίο συνεφωνήθη για μία τριετία μεταξύ της ΕΡΤ και της παραχωρούσης τα δικαιώματα μετάδοσης των εν λόγω αγώνων εταιρίας ΤΕΑΜ. Ειδικότερα, δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποίαν ευρίσκεται η χώρα, εκρίθη από τον αρμόδιο εισαγγελέα υπερβολικό το τίμημα αυτό, με κριτήριο την διαφορά της προσφοράς που είχε προσφέρει ο δεύτερος, κατά σειράν, πλειοδότης.

Υπό την έννοια αυτή η νέα διοίκηση έκρινε σκόπιμο για λόγους απόλυτης διαφάνειας και σύννομης συμπεριφοράς –εφ’ όσον το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών που έχουν ασκήσει μάλιστα διώξεις – να μην προχωρήσει άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα τη δέσμευε σε μία κατάσταση, η οποία τελεί υπό τον δικαστικό έλεγχο και αυτομάτως θα την έθετε υπό την ίδια εισαγγελική διερεύνηση περί ενδεχόμενης απιστίας, όταν μάλιστα ουδεμία ευθύνη φέρει, ούτε για τον τρόπο διαπραγμάτευσης της σχετικής σύμβασης, ούτε για το συμφωνηθέν τίμημα.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω πραγματικών περιστατικών, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έκρινε όχι μόνο σκόπιμο, αλλά και ανταποκρινόμενο στις αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας και της καλής πίστης, να αναθέσει σε έμπειρο γραφείο νομικών την ενδελεχή εξέταση της υπογραφείσης από την προηγούμενη διοίκηση σύμβασης, προκειμένου να της παρασχεθούν οι κατά το δυνατόν πλέον έγκυρες γνωμοδοτήσεις όσον αφορά στις επιπτώσεις –κυρίως νομικές- κάθε ενέργειάς της, αλλά και όσον αφορά στα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης που παρέχει η υπογραφείσα από την προηγούμενη διοίκηση σύμβαση, δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Είναι αυτονόητο, ότι οι συνθήκες αυτές απαγορεύουν κάθε είδος ανεξέλεγκτων δαπανών, καθώς αν αυτές πραγματοποιούνταν από έναν, υπό κρατικό έλεγχο φορέα, τη δεδομένη στιγμή, θα αποτελούσαν προσβολή του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.

Επισημαίνω επίσης, ότι η νέα διοίκηση της ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και υπό την οικονομική πίεση αποφάσεων που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Οι αποφάσεις αυτές σχετίζονται αφ’ ενός μεν με την ανάγκη δραστικού περιορισμού του προϋπολογισμού της Εταιρείας για τα έτη 2013 και 2014 στο πλαίσιο των επιβληθεισών περικοπών σε όλες τις ΔΕΚΟ, και αφ’ ετέρου με την συμμόρφωση προς τον ψηφισθέντα προ μηνών Νόμο, ο οποίος, χάριν της ενίσχυσης της αγοράς ενέργειας προς όφελος των καταναλωτών, επιβάλλει την απόδοση του 25% του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ (δηλαδή ποσού 75.000.000 ευρώ) στο Κράτος.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.
ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ"
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...