Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΕΡΤ: Θέλουν να απομακρύνουν την Έλλη Στάη


Ανατροπές  επί ανατροπών στην ΕΡΤ.  Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ αναζητεί νέο γενικό διευθυντή ειδήσεων, αφού η επιλογή του Αιμίλιου Λιάτσου  δεν προχώρησε , ενώ υπάρχουν σχέδια για την  αντικατάσταση της Έλλης Στάη! Παράλληλα φαίνεται να αποκρούνται” οι πιέσεις για τη Νατάσσα Ράγιου, τη Σοφία Γιαννακά και τη Χρύσα Αράπογλου. Η ΕΡΤ μετατράπηκε ξανά σε πεδίου για κομματικές επιλογές προσώπων μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος δεν θα “ανηφορίσει” στην ΕΡΤ, όπως όλα δείχνουν εξαιτίας της αρνητικής στάσης του ΔΣ της ΕΡΤ, αλλά και των ενστάσεων που έγιναν από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων  Ελλήνων, Π. Καμμένου (η σύζυγος του οποίου έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του του δημοσιογράφου)  αλλά και της ΔΗΜΑΡ. Ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί το τηλεφώνημα με την πρόταση συνεργασίας από την κυβέρνησης, έχοντας ήδη συζητήσει με το Ν. Χατζηνικολάου για τη μετακίνηση του στο Real Grpoup. Αποδέχθηκε την πρόταση όμως στη συνέχεια υπήρξαν στο Internet  πλήθος αρνητικών δημοσιευμάτων αλλά και ενστάσεις από πολλά πρόσωπα εντός εταιρείας όπως και στο πολιτικό στίβο.

Λέγεται επίσης ότι …στα καθήκοντά του Α. Λιάτσου ήταν να υπογράψει και την απομάκρυνση της Στάη, κάτι για το οποίο δεν δέχθηκε καν να συζητήσει . Θυμίζουμε πως με την Ε. Στάη είχε μια δικαστική διαφορά. Η Ε. Στάη είχε καταθέσει αγωγή  εναντίον του για συκοφαντικό δημοσίευμα, όπως ισχυριζόταν και ζητούσε αποζημίωση 1.000 ευρώ , τελικά όμως τα βρήκαν και η δίκη δεν έγινε

Το συμβόλαιο της Ε. Στάη περιλαμβάνει το δελτίο ειδήσεων και μια ενημερωτική εκπομπή με συνολικές μικτές αποδοχές 4.000 ευρώ το μήνα και λήγει το Δεκέμβριο. Ο  Τ. Καλημέρης επιθυμεί την παραμονή της, αλλα’ δεν είναι εκείνος που αποφασίζει. Αν τελικώς περάσει η “σκληρή γραμμή” τότε οι επιλογές για πρόσωπο από την αγορά περιορίζονται δραματικά.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...