Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Απεβίωσε ο Δημήτρης Γουσίδης

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γουσίδης, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και- μεταξύ άλλων- επικεφαλής του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.

Στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής, θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Δημήτρη Γουσίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 χρονών, στον μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου Παλαμά, στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός δημοσιογράφος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν χτυπημένος από την επάρατη νόσο

Ο Δημήτρης Γουσίδης γεννήθηκε το 1939 στη Θεσσαλονίκη το 1939 και φοίτησε στο ΑΠΘ στο Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και στη συνέχεια αφιερώθηκε στη δημοσιογραφία.
Για σχεδόν σαράντα χρόνια ήταν διευθυντής του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς και διευθυντής των εφημερίδων της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» και «Μακεδονία», της ΕΡΤ Βόρειας Ελλάδας και του τηλεοπτικού σταθμού «Μέγκα» στη Μακεδονία. Επίσης επί δέκα χρόνια ήταν μόνιμος συνεργάτης τους Σουηδικής Ραδιοφωνίας, ανταποκριτής του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων UPI και συνεργάτης ευρωπαϊκών περιοδικών εκδόσεων.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ για πέντε συνεχείς θητείες και τιμήθηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση, από οργανώσεις και σωματεία, καθώς και από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με το Χρυσό Μετάλλιο Γραμμάτων και Τεχνών «Κύριλλος και Μεθόδιος». Ήταν μέλος του Σωματείου Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Εξέδωσε τα βιβλία «Όπου ζεις δεν πατρίζεις», «Μάρκος Βαφειάδης-μαρτυρίες», «Φλογισμένα Βαλκάνια».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του, ενώ την ανακοίνωση για τον θάνατό του του Δημήτρη Γουσίδη εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...