Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Έρχεται η «Εφημερίδα των συντακτών»

Η εφημερίδα θα προσδιορίζεται ως αδέσμευτη και ανεξάρτητη.  Ο τίτλος είναι»η εφημερίδα των συντακτών» και  μπαίνει στην τελική ευθεία για την έκδοση της θέλοντας να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί κυρίως από το κλείσιμο της «Ελευθεροτυπίας», αλλά και από τις διεργασίες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, υπό το βάρος του Μνημονίου, έχοντας κεντροαριστερή κατεύθυνση, με μοντέρνα αντίληψη και σχεδιασμό. 

Στηρίζεται σε μια κίνηση περίπου 100 ατόμων, εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά  προερχόμενοι  κυρίως από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, οι οποίοι δημιούργησαν το Συνεταιρισμό των Εργαζομένων σε Εφημερίδες και Περιοδικά.

Ο Συνεταιρισμός έχει αυτή τη στιγμή το 100% της νεοσυσταθείσας εταιρείας «Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Στόχος είναι ο Συνεταιρισμός να έχει το 51% της εταιρείας και το υπόλοιπο 49% να δοθεί σε μικρομετόχους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να έχουν υψηλό ποσοστό, γι΄ αυτό και απορρίφθηκαν διάφορες προτάσεις ενίσχυσης της εφημερίδας με μεγάλα κεφάλαια.

Καθένας που μετέχει στο Συνεταιρισμός, εισφέρει 1.000 ευρώ σε μετρητά και εργασία 2-3 μηνών, χωρίς αμοιβή. Τα χρήματα αυτά συνιστούν το κεφάλαιο κίνησης του Συνεταιρισμού  και της εκδοτικής εταιρείας.

Τα γραφεία είναι στην οδό Κολοκοτρώνη και οι εργασίες αποκατάστασης τους ολοκληρώνονται σύντομα. Η εκδοτική ομάδα θα συμπληρωθεί και από πρόσωπα που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε άλλα ΜΜΕ.  Επόμενο βήμα το περίπτερο κάπου εκεί το Σεπτέμβριο.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...