Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιστροφή της μαντίλας στην αιγυπτιακή τηλεόραση - BINTEO

Η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση ''είδε'', μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων, τη γυναικεία μαντίλα στο κεφάλι της δημοσιογράφου, Fatma Nabil, η οποία εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων της Κυριακής φορώντας το παραδοσιακό μαντήλι.

Η παρουσιάστρια εμφανίστηκε στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, που απασχολεί 40.000 υπαλλήλους, έχοντας το κεφάλι και το λαιμό της καλυμμένα με ένα μαντήλι σε ανοιχτό μπεζ χρώμα.

Η μαντίλα ήταν απαγορευμένη επί δεκαετίες, από το κοσμικό καθεστώς του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, όμως μετά την εκλογή του ισλαμιστή προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι είχαμε μια αλλαγή συσχετισμών υπέρ των ισλαμικών δυνάμεων.

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε μία χώρα που η πλειοψηφία των γυναικών έχουν γαλουχηθεί, μαθαίνοντας να καλύπτουν το κεφάλι τους με την παραδοσιακή μαντίλα.

Ο Mohammed Fathi, υπεύθυνος του τηλεοπτικού καναλιού, δήλωσε πως πρόκειται για προσωπική επιλογή της δημοσιογράφου και πως η ίδια ελπίζει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της κι άλλες γυναίκες, που μέχρι εκείνη τη στιγμή καταπιέζονταν για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

''Επιτέλους η επανάσταση έφτασε στα αιγυπτιακά ΜΜΕ'', δήλωσε η νεαρή παρουσιάστρια στην εφημερίδα των Αδελφών Μουσουλμάνων, μέλος των οποίων είναι και ο Μόρσι.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση του Μόρσι δέχεται δριμεία κριτική για τις ''επεμβάσεις'' που φέρεται να έχει κάνει στα ΜΜΕ της χώρας. Πολλοί πολίτες καταγγέλλουν ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επιχειρούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης.

Η παρουσιάστρια Φατμά Ναμπίλ από depy6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...