Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΕΣ Οι εξελίξεις με την «Ελευθεροτυπία»

Πράσινο φως για την έκδοση, «μπλόκο» στα έσοδα από πωλήσεις και διαφήμιση για την νέα εποχή της εφημερίδας…
 
Δεν επιτρέπεται η Χ.Κ.Τεγόπουλος να μεταβιβάσει τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας» σε άλλη εταιρεία μέχρι να ολοκληρωθεί η κύρια συζήτηση στην Ευελπίδων επί των ασφαλιστικών μέτρων της Alpha Bank και των εργαζομένων, από τις 20 Δεκεμβρίου. Αυτό αποφάσισε την περασμένη Τρίτη με προσωρινή διαταγή το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στο πλαίσιο της συζήτησης της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων. Ηδη το δικαστήριο, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί στις 6 Ιουλίου, είχε απαγορεύσει τη νομική μεταβολή των σημάτων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και τη μεταβίβαση της κυριότητας του κτιρίου και της εκτυπωτικής μονάδας.


Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι 6 δημοσιογάφοι της "Ελευθεροτυπίας" που είχαν πάει στις "6 Μέρες" του Δελλατόλα επέστρεψαν στην εφημερίδα του Ν. Κόσμοιυ.


Πριν από μια εβδομάδα περίπου, αιφνιδίως η Χ.Κ.Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε., σε ανακοίνωσή της προς το Χ.Α., έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας ενώ  έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση του καθημερινού και Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», του ένθετου περιοδικού «Ε», καθώς και η επαναλειτουργία του Enet. Επίσης ανακοινώθηκε ότι προετοιμάζεται η ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας της.
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου προτίθεται να αναθέσει (με ανάθεση έργου) σε νέα εταιρεία συμφερόντων του νομικού Χάρη Οικονομόπουλου, την έκδοση της «Ελευθεροτυπίας», σενάριο που παγώνει προς το παρόν (έως τις 20/12) μετά την απόφαση του δικαστηρίου της 20ης Νοεμβρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Χ.Κ. Τεγόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να εκδώσει εκ νέου τα εκδοτικά της προϊόντα και να επανενεργοποιήσει το site και το εργοστάσιο, ωστόσο απαγορεύεται η ανάθεση του σχετικού έργου σε τρίτον.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τόσο η Alpha Bank (με συνολικές απαιτήσεις 25 εκατ. ευρώ) όσο και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εμποδίσουν πρακτικά την έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης», ωστόσο έχουν το έννομο δικαίωμα να «μπλοκάρουν» τα έσοδα από τις πωλήσεις τυχόν επανέκδοσης των φύλλων (από πωλήσεις ή διαφημιστικά έσοδα). Θυμίζουμε ότι στις 2 Ιουλίου η τράπεζα Alpha Bank με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε ζητήσει τη συντηρητική κατάσχεση των εμπορικών σημάτων της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Η τράπεζα είχε ζητήσει τότε δικαστικά τη συντηρητική κατάσχεση του σήματος «Ελευθεροτυπία» μέχρι του ποσού των 3.900.000 ευρώ και του σήματος «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μέχρι του ποσού των 2.100.000 ευρώ.

Επίσης, έχει ζητήσει να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορευθεί η νομική και πραγματική μεταβολή των σημάτων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεως. Το ίδιο έχει πράξει και μεγάλη μερίδα εργαζομένων που ζητούν τα δεδουλευμένα τους καθώς και αποζημιώσεις.
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...