Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο κυβερνήτης της Σικελίας απέλυσε 21 δημοσιογράφους

Σε ανατρεπτικές διαρθρωτικές αλλαγές προχωρεί ο νέος κυβερνήτης της Σικελίας, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να εξυγιάνει το σύστημα και να κάνει την περιοχή να ορθοποδήσει. Έχοντας επιβιώσει από τρεις μαφιόζικες απόπειρες δολοφονίας και καταπολεμώντας ανοιχτά την ομοφοβία, ο ατρόμητος Ροζάριο Κροτσέτα πρόσφατα ανακοίνωσε την απόλυση των 21 δημοσιογράφων που εργάζονταν στην περιφέρεια και αποτελούσαν πονοκέφαλο για την οικονομία της περιοχής.

Ο Κροτσέτα, εκπρόσωπος της αριστεράς εξελέγη στις αρχές Οκτωβρίου προς μεγάλη έκπληξη της δεξιάς, ενώ είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος κυβερνήτης της Σικελίας. Όλοι οι δημοσιογράφοι που απέλυσε, είχαν τον τίτλο του αρχισυντάκτη και αντιπροσώπευαν έναν ετήσιο προϋπολογισμό 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 150.000 ευρώ το χρόνο ο καθένας.

Η ομάδα αυτή των δημοσιογράφων, η οποία προσελήφθη χωρίς διαγωνισμό από τους προκατόχους του Κροτσέτα, είναι τετραπλάσια σε αριθμό από αυτή που υπήρχε στην έδρα της ιταλικής κυβέρνησης επί Μπερλουσκόνι, ενώ οι μισθοί τους ήταν αστρονομικοί. Συγκεκριμένα λάμβαναν από 4.000 ως 6.000 ευρώ καθαρά ο καθένας και περίπου 12.000 ευρώ ο μόνιμος ακόλουθος Τύπου της περιφέρειας στις Βρυξέλλες.

Όπως κατήγγειλε ο Κροτσέτα: «Τα 3,2 εκατομμύρια του ετήσιου προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν "ένα ποσό με το οποίο θα μπορούσαμε να πληρώσουμε 200 εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, ανθρώπους που κερδίζουν 600 ευρώ το μήνα και δεν έχουν τα μέσα να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους»

«Κατά τη γνώμη μου, με 21 αρχισυντάκτες, καταφέρνει κανείς να εκδώσει ταυτόχρονα τη 'Λα Ρεπούμπλικα' και την 'Ιλ Κοριέρε ντέλα Σέρα'» σχολίασε ο κυβερνήτης ειρωνικά.

Έντονη ήταν η αντίδραση από την μεριά των δημοσιογράφων και η συντακτική επιτροπή τους δήλωσε προειδοποιητικά: «Οποιαδήποτε απόφαση που μας αφορά δεν μπορεί να ληφθεί παρά μόνο με σεβασμό των προδιαγραφών που προβλέπονται από τη σύμβαση εργασίας των δημοσιογράφων»

Ωστόσο η προειδοποίηση αυτή δεν φάνηκε να φόβισε και πολύ το νέο κυβερνήτη ο οποίος απάντησε αφοπλιστικά: «Όταν ήμουν δήμαρχος στη Γέλα (νότια Σικελία), απέλυσα τη γυναίκα ενός νονού της μαφίας, φανταστείτε λοιπόν αν θα με φοβίσει η κάστα των δημοσιογράφων»

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...