Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κλείνουν, οριστικά, οι Financial Times Deutschland

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland πρόκειται να σταματήσει την έκδοσή της, καθώς η κυκλοφορία της έχει προκαλέσει μεγάλες οικονομικές απώλειες στον ιδιοκτήτη της, εκδότη περιοδικών Gruner + Jahr ( του ομίλου Bertelsmann), αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ (FAZ).

Ιδιοκτήτης στη Γαλλία του Prisma και εκδότης εκτός των άλλων των περιοδικών Geo καιGala, «ο Gruner + Jahr αποσύρεται ευρέως από την αγορά των οικονομικών εντύπων. Η διοικητική επιτροπή του αποφάσισε να σταματήσει την έκδοση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ και να πωλήσει τα περιοδικά Impulse Börse Online», υπογραμμίζει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

Gruner + Jahr
Gruner + Jahr (Photo credit: Wikipedia)
Ο όμιλος, που έχει την έδρα του στο Αμβούργο, θα διατηρήσει μόνον το περιοδικό Capital. Στα οικονομικά έντυπα του ομίλου απασχολούνται 350 εργαζόμενοι, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Το εποπτικό συμβούλιο του Gruner + Jahr θα συνεδριάσει αύριο, όμως ο όμιλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την FAZ, η απόφαση του ομίλου βασίζεται μόνον σε οικονομικούς λόγους: «η πτώση των εσόδων από τη διαφήμιση και η μείωση της κυκλοφορίας πρόκειται να μεταφραστούν σε απώλειες 15 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά» για τον Gruner + Jahr συνολικά--τα 10 εκατ. ευρώ να οφείλονται στις κακές αποδόσεις των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ.

Πάντοτε σύμφωνα με την εφημερίδα, από την ίδρυσή τους, το 2000, οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ουδέποτε υπήρξαν κερδοφόροι, σωρεύοντας συνολικές απώλειες 250 εκατ. ευρώ.

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ, που δημιουργήθηκαν για να ανταγωνισθούν την κυρίαρχη στον χώρο του οικονομικού Τύπου Handelsblatt, το μόνο κοινό που είχαν ποτέ με το διάσημο, ομώνυμο, βρετανικό οικονομικό έντυπο είναι το όνομα και το ροζ χρώμα των σελίδων τους. Μάλιστα αρχικά κυκλοφόρησαν σε κοινοπραξία του Gruner +Jahr με τον ιδιοκτήτη των βρετανικών Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, Pearson.

Ωστόσο, το 2008 ο γερμανικός όμιλος αποφάσισε να εξαγοράσει το μερίδιο του Pearson, διατηρώντας το δικαίωμα χρήσης της ονομασίας των Financial Times.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...