Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ. της ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., στην υπ’ αριθμ. 1062 συνεδρίασή του (Πέμπτη, 15/11/2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
1.   α. Ενέκρινε τη συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου, βάσει του Άρθρου 4 παρ. 5 του Ν. 3429/2005. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ κ. Νίκος Τέλλης και τα μέλη κυρία Άννα – Έννυ Μαγιάση και κ. Αριστοτέλης Σαμαντάς.
β. Επικαιροποίησε σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., για να προχωρήσει κάθε νόμιμη διαδικασία που θα οδηγήσει στην εκκαθάριση και κατάργηση της εταιρίας «ΝΕΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».
2. Ενέκρινε την εξειδίκευση των γνωμοδοτικών αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Διαχείρισης Πόρων για τον Κινηματογράφο.
3. Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1057/2.10.12, Θ. 2ο, που αφορά στην ανανέωση σύμβασης Ειδικού Συμβούλου.
4. Ενέκρινε την απόσυρση ακατάλληλων οχημάτων της εταιρίας, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνιακών Διαδικασιών και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης – Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ).
5. Ενέκρινε τον καθορισμό γενικών αρχών και διαδικασίας υποβολής και χορήγησης άδειας παράλληλης απασχόλησης. Η χορήγηση άδειας παράλληλης απασχόλησης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου γίνεται κατ’ εξαίρεση και εφ’ όσον προκύπτει αποδεδειγμένα ότι με αυτήν δεν ζημιώνονται, ούτε κινδυνεύουν να ζημιωθούν  τα συμφέροντα της εταιρείας.
6. Αποφάσισε την καταβολή συμβολικής χρηματικής αμοιβής στον τακτικό υπάλληλο Ι. Αθανασιάδη για την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης (βετεράνων), που διεξήχθη στην Ουγγαρία στις 23.09.12.
7. Εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Σίμο για την ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένων των Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΤ Α.Ε.
8. Αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη πόρισμα σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης, την υποβολή έγκλησης κατά τακτικής υπαλλήλου και τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της ΕΡΤ, για υπόθεση υπεξαίρεσης χρηματικού πόσου από το ταμείο της ΕΡΤ3 .
9. Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Αθλητικών Προγραμμάτων σχετικά με την προσφορά που υπεβλήθη για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αθλητικών μεταδόσεων Διεθνή Στίβου IAAF της περιόδου 2014 – 2017. Επισημαίνεται ότι το ποσό που προτάθηκε είναι μειωμένο κατά 33% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
10.Ενέκρινε την ανανέωση ανάθεσης παραγωγής 12 επεισοδίων της εκπομπής «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» για την τηλεοπτική περίοδο 2012 -2013. Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 37.141 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
11.Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1037/3.4.2012, Θ. 6ο, για τη συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ». Η τροποποίηση αφορά στην αλλαγή της εταιρείας παραγωγής και το ποσοστό συμμετοχής στο σκέλος των παροχών από το Τμήμα Κινηματογραφίας και στο ποσοστό κυριότητας της ΕΡΤ
12.Ενέκρινε τη υλοποίηση της απόφασης για τη συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Βούπουρα.
13. Αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία λήξης της σύμβασης με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press (τροποποιώντας τη ΑΔΣ 1047/25.6.12, Θ.10ο), στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του κόστους λειτουργίας δαπανών.
14.Αποφάσισε την πρόσληψη ως Ειδικού Συμβούλου του δημοσιογράφου κ. Χρήστου Μαχαίρα, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους. Ο κ. Μαχαίρας αναλαμβάνει καθήκοντα συντονιστή κυριακάτικης ενημερωτικής εκπομπής.
15.Ενέκρινε τη μετακίνηση – τοποθέτηση της δημοσιογράφου Ελένης Αργύρη ως ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον για ένα έτος.
16.Ενέκρινε τη μετακίνηση – τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γεωργίου Συριόπουλου ως ανταποκριτή – εκπροσώπου της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο από τις 2  Ιανουαρίου 2013, με έδρα τις Βρυξέλλες και ιδιαίτερη αρμοδιότητα τον συντονισμό των ζητούμενων παραγωγών της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης σε μόνιμη και καθημερινή συνεργασία με την europarlTV.
17.Ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου για τις εξωτερικές και μικτές παραγωγές της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας.
18.Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1026/9.1.12, Θ. 6ο, που αφορά στην εξουσιοδότηση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την άσκηση ενδίκων μέσων κατά απεργιακών κινητοποιήσεων.
19.Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1056/25.09.12, Θ. 10ο, για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...