Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλη και Σ. Λυκούδη σχετικά με το παρόν και το μέλλον των ΜΜΕ

Επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αναστάσιο Νεράντζη, έστειλαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης και Σπύρος Λυκούδης.

Οι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ζητούν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη σύγκλησή της για να τεθεί το θέμα της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της κρίσης που αντιμετωπίζουν. Σ’ αυτό το πλαίσιο ζητούν να προσκληθούν για να καταθέσουν τις απόψεις εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστικών σωματείων.

Ακολουθεί το κείμενο της Επιστολής:

Προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αναστάσιο Νεράντζη
Θέμα: Το παρόν και το μέλλον των ΜΜΕ

Ασφυκτική γίνεται κάθε μέρα που περνά η κατάσταση στα ΜΜΕ της χώρας, με εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς  να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αναστέλλοντας τη λειτουργία τους ή  και να κλείνουν οριστικά, αφήνοντας από τη μια τους εργαζόμενους σε καθεστώς ανασφάλειας και τους πιστωτές να διεκδικούν ποσά που είναι αβέβαιο ότι θα εισπράξουν υπό τις σημερινές συνθήκες.

Το πρόβλημα, το τελευταίο διάστημα γίνεται οξύτερο και αποκτάει ιδιαίτερες διαστάσεις, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει το συντομότερο δυνατόν κάποιου είδους σχεδιασμός ώστε τα ΜΜΕ να μπορέσουν να λειτουργούν υπό κανόνες διαφάνειας και προοπτικής.
Ζητάμε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα και να προσκαλέσει εκπροσώπους φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως είναι το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΕΑ), το ΕΤΑΠ –ΜΜΕ, ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΔΟΕΑΠ), καθώς και των Εκπροσώπων της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), της Ένωσης Τεχνικών Τύπου (ΕΤΗΠΤΑ), των λιθογράφων (ΠΕΛ), της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΠΕΑ), των φωτορεπόρτερς (ΕΦΕ), του προσωπικού περιοδικού-ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ) αλλά και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Στη συνάντηση είναι προς όφελος όλων να παραβρεθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Επικρατείας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για να ενημερωθούν για τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, στις σημερινές συνθήκες.

Οι βουλευτές:
Νίκος Τσούκαλης
Σπύρος Λυκούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...