Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΣΗΕΑ: Eκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ στις 12-13 Μαρτίου‏


Εκλογές στις 12 και 13 Μαρτίου αποφάσισε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ για ανάδειξη των πέντε (05) μελών της Ένωσης, που μαζί με τα άλλα τέσσερα (04) μέλη από τη Θεσσαλονίκη και τους διοικητικούς υπαλλήλους θα συγκροτήσουν το νέο 9-μελές Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ.

Στη συνέλευση προσήλθαν 1.117 συνάδελφοι στο ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ» από τους 4.000 ταμιακώς εντάξει, σε σύνολο 5.718 μελών.

Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, αφού συγκεντρώθηκε το ¼ των ταμειακώς εντάξει, μίλησαν πολλοί συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, κ.λπ. καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γ. Αναστασόπουλος, που ζήτησε συστράτευση και ομόνοια για τα προβλήματα του κλάδου, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και Αντιπρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Πάνος Σόμπολος πρότεινε συγκρότηση Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ από προσωπικότητες του χώρου, υπεράνω κομμάτων και παρατάξεων, για την συγκρότηση ενός μετώπου για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.

Επισήμανε  ο Πάνος Σόμπολος το γεγονός ο αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ διορίστηκε παράλληλα με τα καθήκοντα του στην διοίκηση και ως αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Οργανισμού μας στην Θεσσαλονίκη, ενώ υπέβαλε εσχάτως την παραίτησή του επειδή δεν θα μπορούσε να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα, μιας και το καταστατικό απαγορεύει να είναι υπάλληλος και συγχρόνως αντιπρόεδρος του Οργανισμού.

Προηγουμένως, είχε ασκηθεί έντονη κριτική κατά του παραιτηθέντος Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ  για το θέμα των αποθεματικών του Οργανισμού, για τις αθρόες προσλήψεις στον ΕΔΟΕΑΠ, για τις συμβάσεις που υπέγραψε το Δ.Σ., «το κούρεμα» των ομολόγων, τις περικοπές στη περίθαλψη, κ.α.

Τέλος, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κ. Τσουπαρόπουλος, ο οποίος αφού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ταμεία, απεκάλυψε ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή από τους πρώην και νυν προέδρους ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, προκειμένου να συναντηθούν τα μέλη της επιτροπής με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με αντικείμενο τα προβλήματα του Κλάδου.

enikolopoulou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...