Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

H Fiat με τα κλειδιά και των "Κορριέρε" και "Γκατζέτα"

Η Fiat, η μεγαλύτερη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, έφθασε να ελέγχει το 20,135% της Rcs Mediagroup, του ομίλου που ελέγχει τη μεγαλύτερη πολιτική εφημερίδα "Κορριέρε ντέλα Σερα", τη μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα "Γκατζέτα ντέλο Σπορτ" και εκατοντάδες άλλες περιοδικές εκδόσεις και χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

Προηγούμενα η Fiat έλεγχε "μόλις" το 10,497% του μεγαλύτερου ιταλικού εκδοτικού ομίλου, ενώ την ίδια στιγμή ελέγχει και την καθημερινή εφημερίδα "Στάμπα" του Τορίνου!

Σημειώνεται ότι η Fiat ακολουθεί μια σκληρή αντισυνδικαλιστική πολιτική, προσπαθώντας να πετάξει στην κυριολεξία έξω από τα εργοστάσιά της το αριστερό συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Fiom CGIL και έχει αποχωρήσει από την ομοσπονδία βιομηχάνων Confindustria για να μην είναι υποχρεωμένη να σέβεται τις συλλογικές συμβάσεις!

Ο συγκεντρωτισμός των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και τραπεζικούς ομίλου και η ισχυρή παρουσία του Σίλνιο Μπερλουσκόνι στον επίμαχο τομέα επιταχύνει την ανάγκη ενός νόμου διαφάνειας, πλουραλισμού και δημοκρατικού ελέγχου της βιομηχανίας των ΜΜΕ.

avgi.gr
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...