Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

24ωρη απεργία στα Πρακτορεία Τύπου

Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 6 μ.μ. σήμερα μέχρι τις 6 μ.μ. αύριο Πέμπτη αποφάσισε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.


Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία διεκδικούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που «να εξασφαλίζει ό,τι και η τελευταία», και την άμεση επιστροφή των παρακρατηθένων μισθών και επιδομάτων από την «ΕΥΡΩΠΗ»

Στην ανακοίνωση της Ενωσης τονίζεται:

«Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, υλοποιώντας την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που θα ξεκινάει την Τετάρτη 25/09 ώρα 18.00 έως την Πέμπτη 26/09 την ίδια ώρα.

Αντιστεκόμαστε στις επιλογές των εργοδοτών μας, να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της οικονομικής τους κρίσης στις πλάτες μας. Οσο κι αν θέλουν να μας πείσουν ότι ανταγωνίζονται μεταξύ τους, η πραγματικότητα λέει ότι συμπορεύονται στην επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας. Τρανό παράδειγμα η κοινή τους ανακοίνωση που μας προειδοποιούσε για το δικαίωμά τους να κόψουν μισθούς και επιδόματα.

Αυτή τη στιγμή η "ΕΥΡΩΠΗ" ανέλαβε το ρόλο του λαγού, περικόπτοντας πρώτη το εισόδημά μας. Οι εργαζόμενοι και στα δύο πρακτορεία δεν πέφτουμε στην παγίδα του "διαίρει και βασίλευε". Ξέρουμε ότι τα συμφέροντά μας είναι κοινά και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με εκείνα των εργοδοτών μας.

Γι' αυτό και καλούμε όποιον θεωρεί ότι τον αδικούμε και ότι η κοινή ανακοίνωση των εταιρειών ήταν ατυχής, να το αποδείξει με την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να εξασφαλίζει ό,τι και η τελευταία!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη Συλλογική μας Σύμβαση και το δικαίωμα στην εργασία.

Απαιτούμε:

1. Υπογραφή νέας ΣΣΕ που να εξασφαλίζει ό,τι και η τελευταία.

2. Αμεση επιστροφή των παρακρατηθένων μισθών και επιδομάτων από την "ΕΥΡΩΠΗ".

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, να ερημώσουν τους χώρους δουλειάς και να δώσουν το παρών στην περιφρούρησή της.

Ολοι στις πύλες των πρακτορείων την Τετάρτη 25/09 στις 22.00

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...