Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΕΣΥ: Ψευδεπίγραφη η ιστοσελίδα της ΔΤ

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της Δημόσιας Τηλεόρασης, που βγήκε άρον άρον στο Διαδίκτυο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τις δημοσιογραφικές ενώσεις.

         
Την αντίδραση των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει το περιεχόμενο του νέου διαδικτυακού τόπου της Δημόσιας Τηλεόρασης, του hprt.gr, καθώς μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται θέματα που είχαν επιμεληθεί δημοσιογράφοι του ert.gr, πριν από τις 11 Ιουνίου, όταν και έπεσε «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών «το υπό εκόλαψη ραδιοτηλεοπτικό κατασκεύασμα του υπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στήνει τώρα και ψευδεπίγραφη ιστοσελίδα. Ψευδεπίγραφη, αφού άλλαξε τον τίτλο του www.ert.gr σε www.hprt.gr και στην ιστοσελίδα αναδημοσιεύονται κείμενα του πρώτου, γραμμένα από συναδέλφους οι οποίοι δεν έχουν ζητήσει να ενταχθούν στη ΔΤ ή στη ΝΕΡΙΤ».

Η ΠΟΕΣΥ σημειώνει παράλληλα πως αποτελεί ένδειξη της προχειρότητας και του διαδικτυακού εγχειρήματος των κυβερνώντων, το γεγονός ότι μετά τις αντιδράσεις των συντακτών των κειμένων από τις αναρτήσεις αφαιρέθηκαν οι υπογραφές.

«Ο αρμόδιος υπουργός, ζαλισμένος από τις καθημερινές προσθαφαιρέσεις στον κατάλογο των προσλήψεων για τη ΔΤ, δεν εννοεί να αποδεχτεί την πλατειά αναγνώριση της δουλειάς των εργαζομένων της ΕΡΤ που υπηρετούν την ελεύθερη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...