Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ: Είμαστε εκεί όταν συμβαίνει

Πρεμιέρα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, στις 23:45 


Εκεί που  γεννιέται η είδηση, εκεί που τα πρόσωπα και τα γεγονότα γράφουν την επικαιρότητα, εκεί που οι ερωτήσεις της κοινωνίας ζητούν απάντηση. Εκεί είναι αυτόπτης μάρτυρας η κάμερα και πρωταγωνιστής το ρεπορτάζ.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 23:45 η εκπομπή «Αυτοψία» έρχεται στoν Alpha για να φέρει στο προσκήνιο τα φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά θέματα που απασχολούν τον πολίτη. Αντικειμενική καταγραφή, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, τεκμηριωμένες θέσεις για ό,τι συμβαίνει γύρω μας.

Ο Αντώνης Σρόιτερ θα αφήσει το στούντιο για να βρεθεί στο κέντρο της ειδησεογραφίας, να αναδείξει τα γεγονότα και τις αντιδράσεις που προκαλούν, να φέρει στο φως στοιχεία και ντοκουμέντα, να καταγράψει τις απόψεις των υπευθύνων.

Πολιτικοί, εμπειρογνώμονες, τεχνοκράτες, επιστήμονες, πρόσωπα της τέχνης, του θεάματος και του αθλητισμού θα καλούνται να κάνουν οι ίδιοι αυτοψία στα προβλήματα και να τοποθετούνται απέναντι σε αυτά.

«Παλαιότερα υπήρχε μια διαφήμιση περιοδικού που έλεγε ‘πρώτα το ζούμε και μετά το γράφουμε’. Ήταν ένα σλόγκαν, αλλά στην καθημερινότητα της δημοσιογραφίας έχει μεγάλη σημασία» δηλώνει ο Αντώνης Σρόιτερ. «Στην εποχή μας όλοι σχολιάζουν, όλοι έχουν άποψη για τα πάντα, όλοι διεκδικούν μια θέση σε τηλεοπτικό παράθυρο αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που πραγματικά γνωρίζουν την αλήθεια, ειδικά στο μέτωπο της καθημερινότητας. Όταν το ζεις λοιπόν, όταν είσαι εκεί τη στιγμή που συμβαίνει, μπορείς να το παρουσιάσεις με πληρότητα. Και φέτος, όπως και πέρυσι, η ‘Αυτοψία’ και εγώ προσωπικά, θα είμαστε εκεί που γεννιέται η είδηση. Πρώτος μας στόχος είναι να πάρουμε από το χέρι τους ανθρώπους της εξουσίας και να τους πάμε εκεί που είναι το πρόβλημα, ώστε να το ζήσουν. Να καταγράψουμε τις αντιδράσεις τους αλλά και τις λύσεις που θα δώσουν. Δεύτερος στόχος μας είναι να αναδείξουμε ιστορίες και πρόσωπα που έχουν σημαντικά πράγματα να πουν, εμπειρίες να μοιραστούν και γεγονότα να διηγηθούν. Άνθρωποι δηλαδή που έχουν κάνει την δική τους ‘Αυτοψία ζωής’, άνθρωποι που γνωρίζουν ένα θέμα και μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό. Θα τους επισκεφτούμε, θα τους ακούσουμε, και θα χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία τους, για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ρεπορτάζ. Τα υπόλοιπα… στις οθόνες σας».

«Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ: Είμαστε εκεί όταν συμβαίνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...