Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Στο εδώλιο Αιγύπτιος δημοσιογράφος για προδοσία

Δημοσιογράφος παραπέμφθηκε σε στρατιωτικό δικαστήριο. Διαβάστε γιατί τον κατηγορούν


Ένας στρατιωτικός εισαγγελέας παρέπεμψε έναν Αιγύπτιο δημοσιογράφο στο στρατιωτικό δικαστήριο, αφού φέρεται ότι δημοσίευσε ψευδείς ειδήσεις και έδινε πληροφορίες σε ισλαμιστές μαχητές σχετικά με τη θέση των στρατευμάτων στην περιοχή του Σινά που συνορεύει με το Ισραήλ, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο ανακοίνωση του στρατού.

Στον Αχμέντ Άμπου Ντερά απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πράξεις που «βλάπτουν την εθνική ασφάλεια, αποκαλύπτοντας σε μαχητές τις θέσεις των δυνάμεων ασφαλείας στο Σινά». Η εφημερίδα στην οποία εργάζεται ο Ντερά, η ιδιωτική αλ-Μαρσί Αλ-Γιουμ, ζήτησε την απελευθέρωσή του.

Ένας συνάδελφος του Ντερά, αποκάλυψε στο Ρόιτερς –υπό τον όρο της ανωνυμίας- ότι ο δημοσιογράφος κατηγορείτο για δημοσιοποίηση ψευδών ειδήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι και μέσω μηνυμάτων στο Twitter.

Ο Ντερά συνελήφθη στις αρχές του μήνα στο βόρειο Σινά, όπου ισλαμιστές μαχητές έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους μετά την ανατροπή του πρώην Αιγύπτιου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...