Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Aνακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ - Δημοσιογράφων ΕΡΤ για τη «διαρροή» της λίστας της ΝΕΡΙΤ

Με μια ανακοίνωση -άλλα λόγια να αγαπιόμαστε- που εξέδωσε ο διορισμένος υπεύθυνος, για τη μετεξέλιξη του κυβερνητικού μορφώματος  με το όνομα ΝΕΡΙΤ, κ. Προκοπάκης   προσπαθεί  να δικαιολογηθεί για το θέμα της «διαρροής» των πινάκων κατάταξης στον εκτός ΑΣΕΠ διαγωνισμό πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ.


Μια ανακοίνωση που δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από όσα καλούταν μέχρι τώρα να απαντήσει.


Α) Ισχυρίζεται ότι οι πίνακες που εμφανίζονται δεν είναι της προσωρινής κατάταξης η οποία θα προκύψει μετά την επιβεβαίωση των τυπικών προσόντων.

Ερώτημα 1ο: Αλήθεια αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε ποτέ στο 7μηνο της διαδικασίας πρόσληψης στο μόρφωμα της  ΔουΤου;  Ας μη βιαστεί να απαντήσει ναι  ή να αποσείσει την ευθύνη από τις πλάτες του μεταθέτοντας τη στον Γκίκα Μάναλη.  Ούτε το ένα ισχύει, ούτε φυσικά και το άλλο.

Η ΔουΤου λειτουργεί εδώ και μήνες υπό την εποπτεία της ΝΕΡΙΤ με προσλήψεις έξω και πέρα από κάθε «προσωρινή» λίστα. Προχώρησε ποτέ σε μια τέτοια επαλήθευση των στοιχείων των προσληφθέντων; (Ρητορικές οι ερωτήσεις ας μην μπει στο κόπο  απαντήσεων).

Ερώτημα 2ο: Από τη στιγμή που η αίτηση είναι και υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου γιατί τέτοια πρεμούρα να μην αποκαλυφθεί τι δήλωσε ο κάθε υποψήφιος;  Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρήσιμο να ξέρουμε ποιοί από όσους δήλωσαν κάτοχοι πτυχίων θα βρεθούνε μετά χωρίς τα μόρια που δίνει ο τίτλος σπουδών και ποιοί που δεν έχουν τα μόρια που δίνει το πτυχία θα εμφανιστούν να τα έχουν αποκτήσει με κάποιο μαγικό τρόπο στην πορεία.

Εξάλλου, όπως λέει και ένα ρητό στην αίθουσα συνελεύσεων της ΕΣΗΕΑ «Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ». Έτσι λοιπόν η υπεύθυνη και δίκαιη κατά τα άλλα ΝΕΡΙΤ θα έπρεπε να επιδιώκει πρώτη και καλύτερη την ευρεία δημοσίευση σε κάθε στάδιο του «διαγωνισμού».

Πάμε τώρα στο ζουμί που στην ανακοίνωση περιγράφεται κάπως θολά και αόριστα. Ουσιαστικά ο κ. Προκοπάκης μας πληροφορεί πως η λίστα «διέρρευσε» εξαιτίας hacking(ηλεκτρονική παραβίαση και υποκλοπή).

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο:Έχει γίνει καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;  Αν ναι πότε και από ποιόν;

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο(και βάλε):Που πραγματοποιήθηκε το hacking; Σε σέρβερ της ΝΕΡΙΤ ή της ICAP;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο: Αν πραγματοποιήθηκε σε σέρβερ της ΝΕΡΙΤ μπορεί να μας πληροφορήσει ποιος διαχειρίζεται τον σέρβερ αυτό; Πρόκειται  για ιδιωτική εταιρεία; Αν ναι υπάρχει αναρτημένη η απόφαση πρόσληψης τέτοιας εταιρείας ή έγινε με μία ακόμη απευθείας ανάθεση; Πρόκειται για υπαλλήλους της Δ.Τ; του υπουργείου οικονομικών; άλλης δημόσιας υπηρεσίας;

Αν ναι βάσει ποιας διαδικασίας προσλήφθηκαν γι αυτό το έργο;

ΕΡΩΤΗΜΑ 4ο: Αν το hackingΑν πραγματοποιήθηκε σε σέρβερ της ICAPαυτό δεν συνιστά αυτόματη καταγγελία της σύμβασης με την εν λόγω εταιρεία και ακύρωση του διαγωνισμού για τη μη εξασφάλιση της ασφάλειας και της εγκυρότητας του;

ΕΡΩΤΗΜΑ 5ο:Μήπως τελικά δεν πρόκειται για hacking; Στην ανακοίνωση διαβάζουμε το δημιουργικά ασαφές, «Ο πίνακας που δημοσιεύουν διάφορα ιστολόγια καταρτίσθηκε μηχανογραφικά, βάσει των δηλωθέντων από τους υποψηφίους προσόντων, και εγκαταστάθηκε σε δοκιμαστικό περιβάλλον. 

Η δε δημοσιοποίησή του είναι προϊόν προσπέλασης στο δοκιμαστικό περιβάλλον από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους.»

Δεν θα μπούμε καν στον κόπο να αναρωτηθούμε γιατί τα στοιχεία ενός διαγωνισμού προσλήψεων βρίσκονται σε εφαρμογή δοκιμαστικού περιβάλλοντος. Τι ακριβώς εννοεί ο κ.Προκοπάκης  με τον όρο «προσπέλαση από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους;»  Μήπως τελικά οι «μη εξουσιοδοτημένοι τρίτοι» δεν είναι κάποιοι κακόβουλοι hackersαπ’ έξω αλλά κάποιοι πολύ καλοί αρουραίοι εκ των έσω με έφεση στο τρύπωμα και ξετρύπωμα και πιθανώς και  στην… τροποποίηση;  Γιατί να μπεις στο κόπο να «προσπελάσεις» ένα αρχείο για να το δεις, γιατί να μην το προσπελάσεις και με σκοπό την αλλοίωση;

Και εν τέλει τι δηλώνει όλο αυτό το φιάσκο για την ασφάλεια και την εγκυρότητα του διαγωνισμού, της ΝΕΡΙΤ, του κ. Προκοπάκη  και του κυρίου –Mr BBC- Καψή; Δεν είναι άραγε όλη αυτή η ιστορία σαφέστατη ένδειξη πρόθεσης μαγειρέματος;  Αλλιώς γιατί να φτάσει η λίστα από την ICAPστη ΝΕΡΙΤ;

Και στην τελική τόσο σπουδαίο και δύσκολο είναι πια να ακολουθούν στοιχειωδώς έστω και αυτά που μόνοι τους γράφουν:

«Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ο οποίος θα αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της ΝΕΡΙΤ  Α.Ε.
 
θα καταρτιστεί με βάση τα μόρια του πρώτου σταδίου. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός 5 ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης του προσωρινού πίνακα κατάταξης. 

Μετά τον έλεγχο των ενστάσεων η Επιτροπή Αξιολόγησης θα καταρτίσει αναθεωρημένο πίνακα κατάταξης και θα προωθήσει εν όψει του δεύτερου σταδίου κατάλογο με όσους συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια  ανά  κατηγορία σε αριθμό διπλάσιο των προκηρυγμένων θέσεων κάθε κατηγορίας.»

Οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει το στάδιο που ήταν για γέλια. Είναι τραγικοί και είναι για κλάματα. Για κλάματα και ο διαγωνισμός τους, για κλάματα και η ΔουΤου version2 με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ που έχει καταντήσει το Δημόσιο Φορέα Ενημέρωσης και Πολιτισμού ένα δοκιμαστικό περιβάλλον για μη εξουσιοδοτημένους τρίτους όπου πειραματίζονται με τις απαράβατες αρχές της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της ελευθεροτυπίας.

Να ξέρετε ότι καμία ανακοίνωση δεν θα είναι αρκετή να καλύψει τις παρανομίες και τις ντροπιαστικές σας αποφάσεις.   Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ.         
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΙ΄ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...