Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Είμαστε δημοσιογράφοι, όχι «πληροφοριοδότες» !

Σκληρή απάντηση της ΕΣΗΕΑ στον Χάρη Οικονομόπουλο (Τρίτη Οψη – Ελευθεροτυπία) 

Σκληρή ήταν η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στον εκδότη της Ελευθεροτυπίας Χάρη Οικονομοπουλο που ζητούσε με έγγραφό του (φωτο δεξιά), από την πρόεδρο της...
Ενωσης, Μαρία Αντωνιάδου, να του κοινοποιήσει ποιοί στο Δ.Σ. είπαν και τί ψήφισαν, με βάση -την πρόταση της συνέλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία του (Τρίτη Οψη που νοικιάζει τον τίτλο της έκδοσης από την Μάνια Τεγοπούλου)- για κήρυξη απεργίας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.



Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι αντί ο Οικονομόπουλος να ενημερώσει την Ενωση σχετικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στη Μίνωος και την εξόφληση μισθών και αποζημιώσεων των 800 εργαζομένων της πάλαι ποτέ κραταιάς «Ε» και «ΚΕ», ο εκδότης απαίτησε να του γνωστοποιηθούν τα ονόματα των εργαζομένων που αντιτίθενται στην διανομή μέσω της εφημερίδας εντύπου το οποίο φιλοξενεί τις απόψεις του «τέως».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:

"Προς
την εταιρεία «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ»
Υπόψιν εκδότη
κ. Χάρη Οικονομόπουλου
Ενταύθα
Αξιότιμε κύριε,
Η σημερινή σας επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ μόνο την ελευθεροτυπία δεν υπηρετεί, αντιθέτως εντάσσεται στις πολιτικές που επιλέγετε και στις στοχεύεις σας για την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Ειλικρινά μας εξέπληξε το περιεχόμενό της και αυτό διότι αφενός αναμέναμε από εσάς ως εκδότη της εφημερίδας ενημέρωση σχετικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών των συναδέλφων μας, αφετέρου ως νομικό σύμβουλο της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» κάποια ενθαρρυντική είδηση σχετικά με την εξόφληση μισθών και αποζημιώσεων των 800 περίπου εργαζομένων της πάλαι ποτέ κραταιάς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» και «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ».
Με έκπληξη, όμως, διαπιστώσαμε ότι ζητάτε από εμάς να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις προθέσεις μας στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει και αφορά την συνέντευξη «τέως», κατά τη δική σας διατύπωση, πολιτικού προσώπου. Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν πώς όταν αποφασίσουμε περί του θέματος, πάντα σύμφωνα με την επιθυμία της συνέλευσης των συναδέλφων μας δημοσιογράφων της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», θα ενημερωθούν νομίμως όσοι πρέπει να ενημερωθούν.

Όσον αφορά την απαίτησή σας να σας γνωστοποιήσουμε τα ονόματα των συναδέλφων που αντιτίθενται στην διανομή μέσω της εφημερίδας εντύπου το οποίο φιλοξενεί τις απόψεις του «τέως» πολιτικού προσώπου ευτυχώς την ανασκευάσατε με νέα σας επιστολή και πάντως σας γνωστοποιούμε ότι στο ιστορικό κτήριο της ΕΣΗΕΑ στεγάζονται ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και όχι «πληροφοριοδότες»."




ΠΗΓΗ: zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...