Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Mega: Μπαράζ απολύσεων 150 ατόμων και μειώσεις μισθών;

Οι μέτοχοι συμφώνησαν πως πρέπει να γίνουν αλλαγές και στο δελτίο ειδήσεων, με αντικατάσταση της Τρέμη
Νέες σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο Mega. Το προσωπικό συζητείται να μειωθεί κατά 100 με 150 άτομα (!), ενώ αναζητούνται νέα πρόσωπα για το δελτίο ειδήσεων, με παράλληλη επιδίωξη τη μείωση των αποδοχών τους.

Στόχος είναι να μπορέσει το Mega να γίνει εκ νέου ένα ανταγωνιστικό κανάλι, που θα δίνει έμφαση στο ελληνικό πρόγραμμα. Παραμένει, όμως, ανοικτό το ζήτημα των χρημάτων που θα χρειαστεί ο σταθμός αυτήν τη χρονιά.


Στο ΔΣ της Τηλέτυπος την περασμένη Πέμπτη φαίνεται πως επικράτησαν υψηλοί τόνοι, λόγω των διαφωνιών μεταξύ των μετόχων για την πορεία του τηλεοπτικού σταθμού. Ήταν το πρώτο ΔΣ με τον Θάνο Ανδρεούλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, που αντικατέστησε τον Ηλία Τσίγκα, ο οποίος εξακολουθεί να είναι μέλος του συμβουλίου που αποφασίζει για το Mega.

Κατά την παρουσίαση της οικονομικής πορείας του σταθμού εκτιμήθηκε πως πρέπει να γίνουν απολύσεις 100 με 150 εργαζομένων στο κανάλι, που απασχολεί περίπου 500 άτομα.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε πως πρέπει να γίνει νέα μείωση στις αποδοχές της ελίτ των δημοσιογράφων του δελτίου ειδήσεων, ώστε να προσεγγίσουν εκείνες των υπόλοιπων σταθμών.

Ακόμη, οι μέτοχοι φέρονται να συμφώνησαν πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στο δελτίο ειδήσεων, με αντικατάσταση της Όλγας Τρέμη και αναζήτηση γενικότερα ενός φθηνότερου μοντέλου.

Η Μαρία Σαράφογλου, δημοσιογράφος του καναλιού, αλλά και η Σία Κοσιώνη είναι στις πρώτες επιλογές. Για το πρόγραμμα επισημάνθηκε πως οι παραγωγές πρέπει να έχουν ακόμη πιο χαμηλό κόστος και, όσο είναι εφικτό, να συνεχίσουν να μεταδίδονται επαναλήψεις.

 exedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...