Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η κρίση "βουλιάζει" την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Στην 99η θέση παγκοσμίως κατρακύλησε η χώρα μας στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF). Η χώρα μας υποχώρησε 14 θέσεις στην κατάταξη της RSF για το 2013 και βρίσκεται πλέον στην προτελευταία θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σύμφωνα με την έρευνα, η οικονομική κρίση είναι η βασική αιτία για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στην χώρα μας ενώ η οργάνωση θεωρεί κομβικό για την υποβάθμιση γεγονός το κλείσιμο της ΕΡΤ.


«Σε έναν αγώνα για περικοπές δαπανών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μία απόφαση άνευ προηγουμένου για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: υπό την πίεση της Τρόικας, έκλεισε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, που είχε τέσσερα κανάλια και πέντε ραδιοσταθμούς».

Τέλος, η RSF κάνει νύξη και στις επιθέσεις που έχουν δεχθεί δημοσιογράφοι, που καλύπτουν διαδηλώσεις στην Ελλάδα, τόσο από αστυνομικές δυνάμεις όσο και από διαδηλωτές που διατηρούν «υπόγειες» σχέσεις με το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...