Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό πυλώνα με έδρα τη Θεσσαλονίκη ζητεί η ΠΕΔΚΜ

Η πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΕΔΚΜ και μετά από επανειλημμένα γραπτά και προφορικά αιτήματα


Τη δέσμευση ότι θα εξεταστούν με προσοχή οι προτάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) για την ίδρυση και λειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού πυλώνα με έδρα τη Θεσσαλονίκη απέσπασε το προεδρείο της, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ Γιώργο Προκοπάκη.

Η πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΕΔΚΜ και μετά από επανειλημμένα γραπτά και προφορικά αιτήματα, εφαρμόζοντας σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Εκ μέρους της ΠΕΔΚΜ μετείχαν ο πρόεδρος, και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιπρόεδρος, και δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο γραμματέας, και δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Παπαγιάννης και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης.

Οι αιρετοί ενημέρωσαν τον κ.Προκοπάκη για τις θέσεις της ΠΕΔΚΜ όπως έχουν εκφραστεί μέσα από ομόφωνες αποφάσεις και ψηφίσματα, και με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο επανέλαβαν την επιβεβλημένη ανάγκη για άμεση ίδρυση και λειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού πυλώνα με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

«Ένας κεντρικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας που να καλύπτει όλη την Περιφέρεια, από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα κι από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη, προβάλλοντας και προωθώντας όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιφερειακή Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Λόγοι αναπτυξιακοί, οικονομικοί, κοινωνικοί, πολιτισμικοί, ακόμα και εθνικοί, επιβάλλουν την ίδρυση ενός τέτοιου φορέα στη Θεσσαλονίκη, δεδομένης της καίριας γεωγραφικής της θέσης και του συνδετήριου κρίκου που ούτως ή άλλως αποτελεί με τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων» σημειώνει η ΠΕΔΚΜ.

Βεβαίως, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο δεν μπορεί να εκτελεστεί μόνο από 15 δημοσιογράφους, όπως είναι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που έχει ανακοινωθεί για τους νέους συνεργάτες της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό και ζήτησαν την πλήρη στελέχωση του νέου φορέα με πενταπλάσιο τουλάχιστον προσωπικό (δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, κ.λπ.), σ’ ένα καθαρό νομικό πλαίσιο και μια σταθερή σχέση εργασίας.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων, αλλά και αντιπαραθέσεις, ο κ.Προκοπάκης παραδέχθηκε την ορθότητα των επιχειρημάτων της ΠΕΔΚΜ, προσθέτοντας μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει μια τόσο τεκμηριωμένη πρόταση. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και οι εντολές είναι ρητές, κι ότι στο σχεδιασμό λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο.

Δεσμεύτηκε, πάντως, να στηρίξει την πρόταση της ΠΕΔΚΜ και να προωθήσει το αίτημα για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Παντελή Καψή, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το προεδρείο της ΠΕΔΚΜ, τέλος, κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με εισηγήσεις προς την Πολιτεία, για έναν ισχυρό δημόσιο ραδιοτηλεπτικό πυλώνα με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...