Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ένοπλοι απήγαγαν δημοσιογράφο στη Λιβύη

Πέντε άνδρες με στρατιωτική στολή επιβίβασαν τον δημοσιογράφο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Lana, σε λευκό αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία, σύμφωνα με τον διευθυντή του πρακτορείου

Ένας δημοσιογράφος του επίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείου Lana της Λιβύης απήχθη το βράδυ της Δευτέρας στην Τρίπολη από ενόπλους που τον οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του πρακτορείου Αμπντελμπάσετ Μπουντίγια.

Ο δημοσιογράφος Γιούνες Άλι Γιούνες "απήχθη αργά το βράδυ έξω από ένα καφενείο κοντά στο ξενοδοχείο Μεχάρι (Radisson Blu) από ενόπλους", είπε ο Μπουντίγια. Σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή του πρακτορείου, ο οποίος επικαλέστηκε τους αυτόπτες μάρτυρες της απαγωγής, πέντε άνδρες με στρατιωτική στολή επιβίβασαν τον Γιούνες σε ένα λευκό αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

"Ο Γιούνες, όπως και όλοι οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου, δεν έχει κάποια πολιτική τοποθέτηση", συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι συνεργαζόταν ως αρχισυντάκτης με το περιοδικό "Τρίπολη" που ανήκει στο δήμο της πρωτεύουσας.

Ο Μπουντίγια κατήγγειλε την απαγωγή καθώς και "τις απειλές σε βάρος των δημοσιογράφων του πρακτορείου".

Την περασμένη Τετάρτη τα γραφεία δύο ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μπήκαν στο στόχαστρο ενόπλων στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου ο διευθυντής και ιδιοκτήτης ενός ραδιοφωνικού σταθμού δολοφονήθηκε από αγνώστους.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα έχουν καταδικάσει κατ' επανάληψη τις επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων στη Λιβύη και ζητούν από τις αρχές να τους προστατεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...