Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο ΣΚΑΙ "παίζει" την κυβέρνηση περισσότερο απ΄όλους τους σταθμούς !

Το κυβερνητικό έργο και οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών επάνω στα ζητήματα που αφορούν τόσο τις εξελίξεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό, μονοπώλησαν τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών στο πρώτο εξάμηνο του 2010.
Όπως ειδικότερα προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΕΣΡ για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2010, στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, το ποσοστό προβολής που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση, ξεπερνά το 50% και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και το 60%.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ήταν το κανάλι που στα πολιτικά θέματα πρόβαλε περισσότερο από κάθε άλλο το κυβερνητικό έργο και τις δραστηριότητες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αφού αφιέρωσε το 64,2% του χρόνου του. Αμέσως μετά ο ANT1 με 63%, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά, το Star με 59,7%, η ΝΕΤ με 59,5%, το Mega με 56,9%, το Alter με 53,4% και ο Alpha με 50,1%.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η σειρά που προκύπτει από την κατανομή του χρόνου που αφιερώθηκε από τα κανάλια για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι ίδια, αφού το Alter αφιέρωσε το 27% του χρόνου του, ο Alpha το 24,3%, το Star το 23,8%, o ΑΝΤ1 το 23,5%, το Mega το 22,5%, ο ΣΚΑΪ 21,5% και η ΝΕΤ 19,9%.
Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των άλλων κομμάτων, τα ποσοστά που αποκόμισαν από τα δελτία ειδήσεων είναι περίπου ίσα, χωρίς ωστόσο αρκετές φορές να είναι ανάλογα του ποσοστού που απέσπασαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...