Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Να διαλύσει το επάγγελμα του τεχνικού τηλεόρασης επιχειρεί ο "Σκάι"


Προκειμένου "να μειώσει τα κόστη" -αλλά όπως φαίνεται και στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει εδώ και μήνες, να μην μείνει τίποτα όρθιο στη χώρα- ο "Σκάι" αναζητά για πρόσληψη με αγγελία που δημοσίευσε "καμικάζι- κάμεραμεν". Σύμφωνα με την αγγελία, ο σταθμός αναζητεί "άτομα", όχι όμως επαγγελματίες τεχνικούς, για πλήρη απασχόληση με "απαραίτητα προσόντα τη γνώση φωτογραφίας και τη χρήση κάμερας, καθώς και δίπλωμα μηχανής μεγάλου κυβισμού", για "καθημερινή, πλήρη απασχόληση".

Η αντίδραση των Ενώσεων Τεχνικών στην προσπάθεια του σταθμού να υποβαθμίσει το επάγγελμα του τεχνικού τηλεόρασης, προσλαμβάνοντας ανειδίκευτο προσωπικό, ήταν αναμενόμενη και άμεση.

Οι Ενώσεις Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και Β. Ελλάδας (ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ), με επιστολή τους προς τη διοίκηση του "Σκάι", τους υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τα σωματεία του Τύπου, διαμαρτύρονται έντονα και καλούν τους υπευθύνους του τηλεοπτικού σταθμού να αποσύρουν την αγγελία και να την διαμορφώσουν σύμφωνα με την υπάρχουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Σημειώνουν μάλιστα:

(α) ότι τα εν λόγω "άτομα" θα πρέπει να κατέχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητά τους, σύμφωνα με τον νόμο (εκδίδεται από το υπ. Πολιτισμού για όσους έχουν πτυχίο),

(β) ότι από την αγγελία είναι προφανής η πρόθεση του σταθμού να παραβιάσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουν υπογράψει οι Τεχνικοί με την Ένωση Ιδιωτικών καναλιών (ΕΙΤΗΣΕΕ),

(γ) είναι εμφανής και η προσπάθεια ευτελισμού του επαγγέλματος του τεχνικού τηλεόρασης και αποφυγής της εφαρμογής της ισχύουσας ΣΣΕ.

Οι τεχνικοί, εάν ο "Σκάι" επιμείνει, θα προχωρήσουν σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Α.Γ.Ν.- AVGI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...