Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αντίδραση των εργαζομένων στον Τύπο στα σχέδια Λοβέρδου


Την επίθεση του υπ. Εργασίας στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα επιχειρούν να αποκρούσουν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Η Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων που αριθμεί 13 σωματεία διοργανώνει την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 και ώρα 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας (οδός Πειραιώς 40) και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν.
Η Συντονιστική Επιτροπή αντιδρά στη λειτουργία του υπουργείου ως «υπουργείο Προστασίας Εργοδοτών» και καταγγέλλει τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του, η οποία, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, προωθεί ένα σχέδιο επιστροφής σε εργατικό Μεσαίωνα και εφαρμόζει μια πολιτική η οποία, με βεβαιότητα, οδηγεί στην κοινωνική αναταραχή και την εξαθλίωση της ζωής όλων.

Λίγες ώρες μόνο μετά την ανάκληση άλλων εξαγγελιών του για την κατάργηση του ΟΜΕΔ, ο κ. Λοβέρδος, καταγγέλλει το Συντονιστικό, «λύνει» το εργοδοτικό αίτημα από την πίσω πόρτα, επιχειρώντας να καταργήσει όλες τις αποφάσεις της Διαιτησίας-Μεσολάβησης, που δικαιώνουν ενώσεις εργαζομένων στις διαφορές που έχουν με τους εργοδότες για τις αυξήσεις των ΣΣΕ. Εφαρμόζει το νομοσχέδιο:

* Με αναδρομική ισχύ σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός αγγίζει το 6%.
* Γνωρίζοντας ότι η νομοθετική κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού της Διαιτησίας είναι απροσχημάτιστη και αντισυνταγματική.
* Με τρόπο προσβλητικό προς όλο το ανεξάρτητο σώμα Μεσολαβητών και Διαιτητών, ακυρώνοντας τις αποφάσεις τους.
* Σε συνέχεια των εξυπηρετήσεων με τη μαύρη εργασία, την υποαπασχόληση, τη διευκόλυνση των απολύσεων.
* Μετά την απόσυρση της ρύθμισης για το διαδίκτυο για να συνεχιστεί το πάρτι της φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας.

Από το διασωματειακό καλούν οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), το προσωπικό εφημερίδων, περιοδικών, πρακτορείων Τύπου (ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΠΠΗΤ, ΕΠΠΕΑ), οι τεχνικοί Τύπου, Τηλεόρασης, Ραδιοφωνίας (ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ) οι Λιθογράφοι, οι Εφημεριδοπώλες, το προσωπικό πρακτορείων Τύπου, οι φωτορεπόρτερ.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...