Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Εκαναν την ΕΡΤ... Θρύλο στη σπατάλη

Ακόμη και τα... φιστίκια για το ουίσκι που απολάμβαναν από την άνετη σουίτα τους στο γήπεδο Καραϊσκάκη παρακολουθώντας τους αγώνες του Ολυμπιακού, χρέωναν στην ΕΡΤ οι «επίλεκτοι» της προηγούμενης διοίκησης, που αποδείχθηκαν ανοικονόμητοι μια και ξόδεψαν για ξηρούς καρπούς 1.915 ευρώ και 1.480 ευρώ, το 2008 και το 2009, αντίστοιχα.
 
Το κονδύλι αυτό ξοδευόταν στην... υγειά του Ελληνα φορολογούμενου, που πληρώνει την ΕΡΤ μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ.
Η χρέωση γινόταν μέσω της διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων της δημόσιας τηλεόρασης που πλήρωνε τους καφέδες, τα ποτά και τους ξηρούς καρπούς όσων στελεχών της ΕΡΤ έκαναν χρήση του δικαιώματος δωρεάν παρακολούθησης των αγώνων των «ερυθρολεύκων»...
Ας όψεται το αλμυρό συμβόλαιο που είχε υπογραφεί επί προεδρίας Χρήστου Παναγόπουλου για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού, των αγωνιστικών περιόδων 2007-2008 και 2008-2009 για ποσόν που ξεπερνούσε τα 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Είναι αλήθεια ότι μεταξύ των στελεχών και «κολλητών» της ΕΡΤ, που σήμερα οι «κακές γλώσσες» ψιθυρίζουν ότι δεν μιλιούνται μεταξύ τους επειδή τα ρίχνει ο ένας στον άλλον, υπήρχε μια περίεργη ομερτά: ο ένας κάλυπτε τον άλλον ακόμη και για? ψύλλου πήδημα. Για ψιλολόγια δηλαδή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και γι' αυτήν την αγορά των T-shirt (με το σλόγκαν «Τ' αγαπημένο μου της ΕΡΤ») που παραγγέλθηκαν τον Απρίλιο του 2006 για την ελληνική διοργάνωση της Euro-vision, έγινε υπερτιμολόγηση, καθώς από 100.000 ευρώ αίφνης το ποσόν εκτοξεύθηκε στις 370.000 ευρώ.
Το ζήτημα καταγγέλθηκε την περασμένη εβδομάδα, όπως επίσης το θέμα της εκταμίευσης ποσού υπέρ του Χρ. Παναγόπουλου την περίοδο που είχε προσληφθεί επισήμως στον Σκάι με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου (ΦΕΚ 1482/2010).
Ετρεχε ο μισθός
Σύμφωνα με την καταγγελία, παρά το γεγονός ότι στις 9/11/2009 ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ υπέβαλε την παραίτησή του και έκτοτε δεν ασκούσε τα καθήκοντά του και δεν προσερχόταν στο γραφείο του, αφού εργαζόταν στο Ν. Φάληρο, συνέχιζε να εισπράττει από την ΕΡΤ τους μισθούς του που ανέρχονταν στο ποσό των 11.500 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
Την ευθύνη βεβαίως δεν έχει ο ίδιος, καθώς κανείς έκτοτε δεν του έχει ζητήσει να επιστρέψει το εν λόγω ποσό, ενώ λέγεται ότι ακόμη και τον Φεβρουάριο του 2010 που επισήμως ανέλαβε στον Σκάι (5/2) εισέπραξε τον μισθό του από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Το βέβαιο είναι ότι τόσο η εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου, που συνεχίζει την έρευνά της για δύο ακόμη στελέχη της ΕΡΤ (έναν εντεταλμένο σύμβουλο και ένα στέλεχος της ERT World) όσο και οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης που έχουν μπλέξει σε ένα απίστευτο χαρτοβασίλειο στο Ραδιομέγαρο, δεν πρόκειται να βαρεθούν με τα ευρήματά τους.
Ούτε εξάλλου και ο τακτικός ανακριτής στον οποίο έχει ήδη μεταβιβασθεί ο φάκελος του εισαγγελέα αναφορικά με τις ποινικές διώξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα εναντίον 7 υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ.
Για τα 70 χρόνια
Η ραδιο...φονική επέτειος που κόστισε 1 εκατ. ευρώ
Δυό χρόνια πίσω μας γυρίζει η καταγγελία για την ανάθεση του έργου του εορτασμού των 70 χρόνων Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. Ο πανηγυρικού τύπου εορτασμός, με ενδιαφέρουσα έκθεση στο πλαίσιο της διοργάνωσης -οφείλουμε να ομολογήσουμε-, υπήρξε έμπνευση του γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας Αντώνη Ανδρικάκη και πραγματοποιήθηκε από τις 4/12/2008 έως τις 2/2/2009.
Το μεμπτό είναι ότι ενώ το ποσό που δαπανήθηκε για τις εκδηλώσεις ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ, δεν ελήφθη καμία απόφαση από το ΔΣ για έγκριση προϋπολογισμού, δεν καταρτίστηκε αναλυτικό κοστολόγιο και δεν συντάχθηκε οικονομικός απολογισμός.
Αντ’ αυτών επελέγη η μέθοδος της «σαλαμοποίησης» δαπανών και των απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες χωρίς προκήρυξη διαγωνισμών ή έρευνα αγοράς και λήψη τουλάχιστον τριών προσφορών και χωρίς γνωμοδότηση της Οικονομοτεχνικής Επιτροπής (κατά παράβαση του Κανονισμού Προμηθειών). Οι δαπάνες πιστώθηκαν στους προϋπολογισμούς του 2008 και του 2009 και χρεώθηκαν στους αντίστοιχους προϋπολογισμούς του Τμήματος Υποστήριξης Υπηρεσιών Προέδρου και της Γενικής Διεύθυνσης ΕΡΑ.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι προμήθειες:
Φιλμ, μοντάζ, χαρτί, εκτυπώσεις και βιβλιοδεσία έναντι 73.672 ευρώ.
Για υποδοχή του κοινού -λες και η ΕΡΤ δεν έχει πολυπληθέστατο τμήμα δημοσίων σχέσεων 25.837 ευρώ.
Για καφέδες, αναψυκτικά, 10.236 ευρώ.
Με αποφάσεις του προέδρου δόθηκαν στην εταιρεία R.B. Δ.Γ. και ΣΙΑ 15.470 ευρώ για τη δημιουργία και σχεδίαση φυλλαδίου!
Δόθηκαν 176.000 ευρώ για κατασκευή σκηνικών μολονότι η ΕΡΤ διαθέτει ικανότατους σκηνογράφους και τεχνίτες.
«Χρυσά» ξηροκάρπιαOι «επίλεκτοι» της προηγούμενης διοίκησης χρέωσαν ούτε λίγο ούτε πολύ με 3.395 ευρώ την ΕΡΤ για ξηρούς καρπούς που κατανάλωσαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη, τη διετία 2008 - 2009...
370.000 για μπλουζάκιαΤα T-shirt που παραγγέλθηκαν για τη διοργάνωση της Eurovision, υπερτιμολογήθηκαν εν μία νυκτί, καθώς από 100.000 ευρώ αίφνης το ποσόν εκτοξεύθηκε στις 370.000 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...