Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Απελευθέρωση του Γάλλου δημοσιογράφου Ρομεό Λανγκλουά από τους FARC

File photo of FARC-EP soldiers in Valle del Ca...
 FARC (Photo credit: Wikipedia)
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε απόψε την απελευθέρωση του δημοσιογράφου του δικτύου «France 24» Ρομεό Λανγκλουά, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος για ένα μήνα από τους αντάρτες των FARC στην Κολομβία, εκφράζοντας την «μεγάλη χαρά» του και ευχαριστώντας τις κολομβιανές αρχές και την Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων.

"Ο συμπατριώτης μας, κ. Ρομεό Λανγκλουά, ο οποίος εκρατείτο στην Κολομβία από τις FARC από τις 28 Απριλίου, μόλις αφέθηκε ελεύθερος. Είναι μια στιγμή μεγάλης χαράς και συμμερίζομαι πλήρως την ευτυχία και την ανακούφιση της οικογένειάς του, των συγγενών του και της σύνταξης του «France 24», αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος σε ανακοινωσή του.

"Οι πρώτες σκέψεις μου, προσθέτει, είναι για τον Ρομεό Λανγκλουά, ο οποίος θα επιστρέψει σύντομα στη Γαλλία, όπου θα ξαναβρεί την οικογένεια και τους συγγενείς του που έζησαν αυτή τη δοκιμασία με μια αξιοσημείωτη αξιοπρέπεια». «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την ευτυχή έκβαση, και ιδιαίτερα τις αρχές της Κολομβίας και τη Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού των οποίων η βοήθεια ήταν ανεκτίμητη. Χαιρετίζω επίσης τη δράση της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κολομβία και των κρατικών υπηρεσιών των οποίων η κινητοποίηση ήταν πλήρης από τις στις 28 Απριλίου», τόνισε.

Ο αρχηγός του κράτους κατέληξε τονίζοντας ότι οι σκέψεις του «είναι με τους συμπατριώτες μας που εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι και για την απελευθέρωση των οποίων η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...