Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η ΕΤΙΤΒΕ καλεί τους τεχνικούς που δέχονται πιέσεις για μείωση μισθών να μην υποκύπτουν

Υπέκυψαν δυστυχώς οι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού Σερρών TVS στις πιέσεις της εργοδοσίας και υπέγραψαν μειώσεις που ξεπερνούν το 30%... Υπενθυμίζουμε ότι η υφιστάμενη κλαδική ΣΣΕ για τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς ισχύει μέχρι το τέλος του 2012.
Ο λόγος που οι συνάδελφοί μας υπέκυψαν καθίσταται ολοφάνερος με την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ του μοναδικού τεχνικού που δεν δέχτηκε να υπογράψει την μείωση.
Καταγγέλλουμε όχι μόνο την καταχρηστική και προς παραδειγματισμό αυτή απόλυση του συναδέλφου μας αλά και την ρητή δήλωση που του έγινε ότι δήθεν δεν δικαιούται την πλήρη αποζημίωση της ΣΣΕ γιατί, άκουσον, άκουσον, δεν διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνικού τηλεόρασης.

Κάνουμε γνωστό σε όλους τους συναδέλφους μας που αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση ότι
Η παράγραφος 3 του άρθρου 1 της ισχύουσας ΣΣΕ λέει ότι «Όσοι, μέχρι την έκδοση της παρούσης, εργάζονται με κάποια από τις ειδικότητες που αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο του άρθρου αυτού χωρίς την απαραίτητη άδεια άσκησης επαγγέλματος, πρέπει να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες απόκτησής της μέχρι τις 31.12.2012. Μέχρι τότε θα αμείβονται με τις αποδοχές της ειδικότητας και της εργασίας που πραγματικά προσφέρουν.»
Σύμφωνα με την Νομοθεσία η πρόσληψη τεχνικού χωρίς άδεια διώκεται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα.
Καλούμε λοιπόν το ΣΕΠΕ Σερρών και τον εισαγγελέα να παρέμβουν άμεσα στην ιδιοκτησία του TVS αν πράγματι απολύσει τον συνάδελφο μας και αρνηθεί, για τον παραπάνω λόγο, να του καταβάλει την αποζημίωση που δικαιούται.
Ερώτηση προς την Τρόικα και στο Υπουργείο Εργασίας. Τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις μειώσεις αυτές θα βοηθήσουν την ανάπτυξη ή την τσέπη του εργοδότη; ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...