Μετά τις έξι νέες απολύσεις δημοσιογράφων στην Μακεδονική Εκδοτική, η ΕΣΗΕΜΘ κήρυξε 24ωρη απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Έξι δημοσιογράφους προσέθεσε στον κατάλογο των απολυμένων η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, απομακρύνοντας με τον τρόπον αυτόν συνολικά δεκατρείς συντάκτες μέσα στο τελευταίο τρίμηνο από τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.

Με τις απολύσεις αυτές η εργοδοσία επιβεβαίωσε την αδιαφορία της για τις προδιαγραφές αξιοπιστίας των φύλλων που διατηρεί και για την προσπάθεια που καταβάλλει το σύνολο του δημοσιογραφικού δυναμικού για να ανατρέψει την κατάσταση στην οποία είχαν οδηγηθεί με ευθύνη της διοίκησης οι εφημερίδες.

Για τον λόγο αυτόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, που αρχίζει την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 08.00 και λήγει την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 08.00.
Ζητούμε από την εργοδοσία να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις που ανακοίνωσε και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τις προδιαγραφές αξιοπιστίας και τον ενημερωτικό χαρακτήρα των εφημερίδων.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους εργαζόμενους στη ΜΕΕ ΑΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της επιχείρησης, αύριο, Τρίτη 15 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι».