Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΕΣΗΕΑ κατά «ΒΡΑΔΥΝΗΣ»

Το ΣΕΠΕ, μετά από τις προσφυγές μας, κάλεσε την εργοδοσία της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ» να εξοφλήσει τα οφειλόμενα και να διευθετήσει τις «παραλείψεις» της (μείωση κατά 20% των μισθών), προκειμένου να μην της επιβληθεί πρόστιμο. Ωστόσο, παρά τις παραινέσεις του αρμοδίου κρατικού οργάνου για την επαναφορά της στη νομιμότητα, η εργοδοσία κωφεύει, συνεχίζοντας τις καταχρηστικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, εξαναγκάζει τους συναδέλφους μας να υπογράψουν μειωτικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, καταπατώντας κάθε έννοια του εργατικού δικαίου και παρακάμπτοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Είναι, αν μη τι άλλο, λυπηρό μια εφημερίδα σαν τη «ΒΡΑΔΥΝΗ», με ιστορία στο χώρο της έντυπης ενημέρωσης, να προβαίνει σε ταπεινά «εκβιαστικά» διλήμματα, όπως η αυτονόητη αποπληρωμή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή των παρανόμων και καταχρηστικών μειωτικών συμβάσεων εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει κάθε εργοδοτική ενέργεια, που ασκεί πίεση στους εργαζομένους και στόχο έχει να πλήξει τα εργασιακά τους δικαιώματα, καταχρώμενη τις υφιστάμενες δύσκολες συγκυρίες και χρησιμοποιώντας τις ως άλλοθι. Επειδή η μέχρι τώρα συμπεριφορά του εκδότη της «ΒΡΑΔΥΝΗΣ» κ. Μήτση εμπίπτει στην κατηγορία αυτή, το Δ.Σ. τον κάλεσε με επιστολή του σήμερα να σταματήσει τις προκλήσεις και να επαναφέρει την εργασιακή ηρεμία στην εφημερίδα. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουμε, ότι θα μας βρει ενωμένους απέναντί του, χρησιμοποιώντας, όποιο μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να προασπίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...