Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Συλλογική σύμβαση εργασίας ΕΔΟΕΑΠ- Ιατρών

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπογράφηκε μεταξύ των Διοικήσεων του ΕΔΟΕΑΠ και του Επιστημονικού Συλλόγου των Ιατρών του Οργανισμού (ΣΕΥΕ), την 11η Μαΐου 2012.Η νέα σύμβαση που υπογράφηκε από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΥΕ Χάρη Παπαδάκη, υπερκερνώντας τη νομοθετημένη πρόβλεψη περί υποχρεωτικής παύσης της μετενέργειας των συμβάσεων πέραν της 14ης Μαΐου 2012, είναι τριετούς διάρκειας, με έναρξη ισχύος από 1/1/2012, σε συνέχεια  προηγούμενης σύμβασης ΕΔΟΕΑΠ-ΣΕΥΕ, η οποία είχε υπογραφεί στις 17/7/2008 και είχε ισχύ δύο ετών.
Η νέα ΣΣΕ ΕΔΟΕΑΠ-ΣΕΥΕ  είναι αποτέλεσμα μακράς διαβούλευσης και συστηματικής προσπάθειας των δύο πλευρών, που αναπτύχθηκε σε κλίμα αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης. Ικανοποιεί τρείς βασικούς στόχους, τους οποίους εξαρχής έθεσε με ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ  και αταλάντευτα επιδίωξε και πέτυχε η εντεταλμένη ομάδα διαπραγμάτευσης εκ μέρους της αιρετής Διοίκησης του αυτοδιοικούμενου Οργανισμού μας, αποτελούμενη από την Ελένη Σπανοπούλου Πρόεδρο ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ, Αργ. Δεμερτζή Γενικό  Γραμματέα, Δημ.Μυλωνά Ταμία, Παν. Τσούτσια Πρόεδρο ΤΥΠ, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΥΕ.  Συγκεκριμένα , οι τρείς στόχοι είναι:
-Πρώτον, η αναπροσαρμογή των αποδοχών του Ιατρικού προσωπικού του ΕΔΟΕΑΠ με μείωση κατά 20% λόγω των  δύσκολων οικονομικών συνθηκών και η διατήρηση τους στα ίδια χαμηλά επίπεδα έως το τέλος του 2014 (περίοδος που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η κρίση, η οποία  πλήττει συθέμελα την ελληνική κοινωνία, την οικονομία, τον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης  και παράλληλα θέτει σε διαρκή δοκιμασία τον Οργανισμό μας).
-Δεύτερον, η διαρκής βελτίωση, εν μέσω της κρίσης και παρά τις διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες, της υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ και οι Ιατροί του προς τους ασφαλισμένους συνταξιούχους, εργαζόμενους  και ανέργους μέλη του και τις οικογένειες τους, με διατήρηση τόσο των θέσεων εργασίας του Ιατρικού προσωπικού, όπως επίσης και των θεσμικών κανόνων παροχής πρωτοβάθμιας υγείας.
-Τρίτον, η  επιβεβαίωση από τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, εκ μέρους των ανθρώπων του Τύπου,  της προσήλωσής τους στους θεσμικούς όρους της νέας σύμβασης και στην υπεράσπιση και διατήρηση των συλλογικών κατακτήσεων όλων των Ελλήνων εργαζομένων.
Σε μία περίοδο που τα συλλογικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ανθρώπων του Τύπου, όπως και του συνόλου των Ελλήνων εργαζομένων απειλούνται με ισοπέδωση, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ θεώρησε ακόμη μεγαλύτερο το χρέος της, να δώσει ένα δυναμικό θετικό παράδειγμα σεβασμού και πίστης στις κατακτήσεις και στις  διεκδικήσεις όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...