Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Παρέμβαση έξω από τον εκδοτικό όμιλο του Μπόμπολα

Παρέμβαση έξω από τον εκδοτικό όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ» του Μπόμπολα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με τη συμμετοχή περίπου 250 ατόμων, εργαζομένων και σωματείων του κλάδου, που αντιτίθενται στις απολύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στα μέσα ενημέρωσης που κατέχει ο Φώτης Μπόμπολας.

Μικρή ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα των συγκεντρωμένων μπήκε μέσα στο κτίριο για να επικοινωνήσει με συναδέλφους, προκαλώντας την αντίδραση «ενός εργοδοτικού της Ημερησίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από την «Κατάληψη της ΕΣΗΕΑ».

«Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, ο Φώτης Μπόμπολας έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις στα ΜΜΕ που κατέχει. Έχει επιβάλει δυο φορές περικοπές μισθών εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, δείχνοντας πάντα την πόρτα εξόδου σε όσους αρνήθηκαν να το πράξουν. Για να το πετύχει αυτό, κινητοποίησε όλα τα μέσα: την τρομοκρατία, την επιστράτευση των τραμπούκων ρουφιάνων του μέσα στους χώρους δουλειάς και τους συνεχείς εκβιασμούς, απειλώντας ακόμα και με λουκέτα στα «μαγαζιά» του σε περίπτωση αντιδράσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Κατάληψης της ΕΣΗΕΑ».

«Κι όλα αυτά, επικαλούμενος τη μείωση του κύκλου εργασιών του λόγω κρίσης. Όταν τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος Μπόμπολα συσσώρευε αμύθητα κέρδη στα οποία οι εργαζόμενοι (εκτός μιας μικρής κλίκας επιτελικών στελεχών) δεν είχαν καμιά συμμετοχή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...