Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Νέα εστία έντασης δημιουργεί το εμπάργκο της αντιπολίτευσης στην ΔΤ

Το σίριαλ με το κλείσιμο της ΕΡΤ και τον νέο φορέα που την αντικατέστησε, τη ΔΤ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δηλώνουν, πλέον, και επισήμως πως δεν θα στέλνουν εκπροσώπους τους σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων του νέου καναλιού.

Ο υφυπουργός και αρμόδιος για θέματα της Δημόσιας τηλεόρασης, ο Παντελής Καψής θεωρεί αντιδημοκρατική αυτή τη συμπεριφορά και κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού:

«Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ και κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης σε αποδεκτά και μη. Η απόφαση να μην συμμετέχουν εκπρόσωποι τους στις εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης αποτελεί παράδειγμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθειας φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Ελπίζω ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία της γνώμης τους και δεν θα υπακούσουν σε τέτοιες αντιδημοκρατικές οδηγίες.

Προκαλεί απορία το γεγονός ότι την ώρα που γίνεται προσπάθεια να επαναλειτουργήσει πλήρως η Δημόσια Τηλεόραση, με την απόλυτη υποστήριξη και νομιμοποίηση της EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση), κόμματα της αντιπολίτευσης την υπονομεύουν. Τι άραγε επιδιώκουν»;

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη από το ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ έπειτα από συναντήσεις με εργαζομένους της ΕΡΤ τόνισαν πως δεν πρόκειται τα κόμματα να εκπροσωπηθούν στη ΔΤ.

Την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε στους εργαζομένους της ΕΡΤ3 την ανυποχώρητη επιλογή να επανέλθει το θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ, όταν αναλάβει την διακύβερνηση της χώρας και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του, ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετάσχει στις εκπομπές της «ΔΤ».

Ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δεσμεύτηκε για τη στήριξη του κόμματός του στην προσπάθεια των εργαζομένων της ΕΡΤ, είπε ότι ζήτησε την μετάδοση της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει από την ΕΤ3 ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο των δημοσιογράφων της Δ.Τ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επανέλαβε για μία ακόμη φορά την κατηγορηματική του εναντίωση στο κλείσιμο της ΕΡΤ και δημοσιοποίησε, για πρώτη φορά, την απόφασή του να μην εκπροσωπείται η ΔΗΜΑΡ στο μόρφωμα της μεταβατικής «ΔΤ».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε, τέλος, ότι και το Κ.Κ.Ε. δεν θα ανταποκριθεί σε πιθανή πρόσκληση στελεχών του σε ενημερωτικές εκπομπές της Δ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...