Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ιρανός ντοκιμαντερίστας σκοτώθηκε σε ενέδρα ανταρτών στη Συρία


Ένας Ιρανός πολίτης σκοτώθηκε στη Συρία, σε ενέδρα των ανταρτών, ενώ γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τις συριακές ένοπλες δυνάμεις και τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο άνδρας, ο οποίος ονομαζόταν Χαντί Μπαγμπανί, “είχε πάει μαζί με άλλα δύο πρόσωπα να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τα εγκλήματα των σαλαφιστών” όταν “σκοτώθηκε σε μια ενέδρα στην περιφέρεια της Δαμασκού”, μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο έναν από τους συναδέλφους του.

Η ομάδα συνόδευε μονάδες του στρατού για να καταγράψει εικόνες από “τις πρόσφατες επιτυχίες των συριακών ένοπλων δυνάμεων”, πρόσθεσε το Fars.

Η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές εκείνης της Συρίας.

Το πρακτορείο, το οποίο δεν διευκρίνισε την ημερομηνία του θανάτου του Μπαγμπανί, ούτε το για ποιο μέσο ενημέρωσης ή φορέα εργαζόταν, διευκρίνισε ότι η κηδεία του έγινε σήμερα στην Τεχεράνη.

Ένας δημοσιογράφος του αγγλόφωνου ιρανικού τηλεοπτικού δικτύου Press TV είχε σκοτωθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή κοντά στην Δαμασκό.

Οι Σύροι αντάρτες και οι χώρες οι οποίες τους υποστηρίζουν κατηγορούν την Τεχεράνη ότι συνδράμει στρατιωτικά το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κάτι που η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας διαψεύδει, επιμένοντας ότι τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης.



ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...