Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΚΑΪ: Δεν θα υποκύψουμε στις απειλές και τους εκβιασμούς της NOVA

Άλλο ένα επεισόδιο προστέθηκε στη διαμάχη του ΣΚΑΪ με τη NOVA για τα στιγμιότυπα της Super League με το κανάλι του Φαλήρου να απαντάει στην τελευταία ανακοίνωση του συνδρομητικού καναλιού.


«Για μια ακόμα φορά η NOVA επιτίθεται με ανοίκειο και σχεδόν εμμονικό πλέον τρόπο κατά της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ αλλοιώνοντας αδιαμφισβήτητα γεγονότα και την πραγματικότητα. Οι συνεχείς και αναίτιες επιθέσεις της μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα στην πληροφόρηση και την αντικειμενική ενημέρωση.
Επικαλείται δήθεν παράνομη μετάδοση στιγμιότυπων, καθυβρίζοντας και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, ενώ η αλήθεια είναι η εξής:

Το δικαίωμα μετάδοσης στιγμιότυπων έχει θεσμοθετηθεί με Ευρωπαϊκή Οδηγία και έχει ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη με Π.Δ. από το 2010.

Μάλιστα ο ΣΚΑΪ έχει δικαιωθεί στις σχετικές διαμάχες, καθώς επί δύο συναπτά έτη έχουν αφενός απορριφθεί από τα δικαστήρια όλες οι απόπειρες της NOVA για έκδοση εις βάρος του ΣΚΑΪ προσωρινών διαταγών, αφετέρου όλες οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα αναγνωρίζουν σαφώς το δικαίωμα του ΣΚΑΪ και κάθε ελεύθερου σταθμού να μεταδίδει στιγμιότυπα του πρωταθλήματος της Super League σύμφωνα με τη νεώτερη νομοθεσία.

Αντίθετα με τη NOVA, ο ΣΚΑΪ, μέσω ρεπορτάζ αλλά και θέσεων, έχει δείξει ότι ο τρόπος, με τον οποίο το συνδρομητικό κανάλι διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό προϊόν καθιστά πανάκριβη την πρόσβαση για το ευρύ κοινό χωρίς μάλιστα να προσφέρει υπηρεσίες ανάλογες της υψηλότατης συνδρομής την οποία ζητεί. Με αυτόν τον τρόπο οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στον μαρασμό και την απαξίωση, ενώ παράλληλα προβάλλοντας ή αποσιωπώντας επιλεκτικά και μεροληπτικά κρίσιμες φάσεις είναι σίγουρο ότι δεν προσφέρει στην επιβίωση και την απαραίτητη αναβάθμιση του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, η ίδια εταιρεία κρατά τα δικαιώματα εικόνας όλων των πρωταθλημάτων υποδομής χωρίς να τα αξιοποιεί ούτε στην τηλεόραση, ούτε στο internet, ούτε σε κάποιο άλλο μέσο με εικόνα, μετατρέποντας το θέαμα, εάν και όποτε αποφασίσει να το παράξει και μεταδώσει, σε «στεγνή» μετάδοση κάποιων αγώνων χωρίς ουσία και νόημα.
Συνολικά η NOVA με τις πρακτικές της οδηγεί το ποδόσφαιρο (όπως και άλλα αθλήματα των οποίων την αποκλειστική προβολή είχε αναλάβει κατά το παρελθόν) μακριά από τη μάζα των φιλάθλων και μετατρέπει ένα λαϊκό άθλημα σε θέαμα για τα μάτια ενός κλειστού club που επιπλέον πρέπει να πληρώνει και ένα ακριβό αντίτιμο.

Ο ΣΚΑΪ σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υποκύψει σε απειλές, ύβρεις και εκβιασμούς. Θα μεταδίδει νόμιμα όσα στιγμιότυπα επιτρέπονται διεθνώς και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και θα προσπαθεί να δίνει ενημέρωση στο κοινό για το πιο λαοφιλές άθλημα. Τα υπόλοιπα θα διευθετηθούν στα δικαστήρια».

1 σχόλιο:

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...