Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Εποπτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Τηλεόρασης

«Βασικό μας μέλημα είναι να εγγυηθούμε τη διαφάνεια της διαδικασίας και την ανεξαρτησία του νέου φορέα από κάθε κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να λειτουργήσει στα πρότυπα διεθνών ραδιοτηλεοπτικών φορέων» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Το Εποπτικό Συμβούλιο, μετά από την πρώτη χθεσινή του συνεδρίαση, συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε ομοφώνως πρόεδρο τον Θεόδωρο Φορτσάκη, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Ζούλα. Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία και την οργάνωση του νέου φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ).

Το αμέσως επόμενο διάστημα, βασική προτεραιότητα του Εποπτικού Συμβουλίου είναι η επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γίνει με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στο μεταξύ, σταδιακά εμπλουτίζεται το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Χθες το πρωί, στις 8, βγήκε στον αέρα από το στούντιο της Κατεχάκη η «Πρωινή Ενημέρωση», με παρουσιαστές τους δημοσιογράφους Γιάννη Τρουπή και Οντίν Λιναρδάτου. Το ζωντανό πρόγραμμα συνεχίστηκε το βράδυ με τη μετάδοση αγώνων για τα προκριματικά του Champions League και την περιγραφή του αγώνα Σάλκε- ΠΑΟΚ, ενώ οι αθλητικές μεταδόσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή με το βελγικό Γκραν Πρι της «Φόρμουλα 1» και, από τις 27 έως και τις 29 Αυγούστου, θα καλυφθεί και το τουρνουά μπάσκετ «Ακρόπολις» από το κλειστό του ΟΑΚΑ.

Τέλος, η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την απόφαση 392/13, απέρριψε χθες αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλει ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ, Γ. Κόκκας και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας. Ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ και τη λύση των εργασιακών συμβάσεων όπως και μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις σχετικά με την πρόσληψη του ειδικού διαχειριστή, τις διαδικασίες προσλήψεων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...