Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τσίπρας: «Νέα ΥΕΝΕΔ» η μνημονιακή τηλεόραση του Σαμαρά!

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στη Δημόσια Τηλεόραση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τις εγκαταστάσεις του σταθμού Κέρκυρας της ΕΡΤ.

Ο Α. Τσίπρας, ξεναγήθηκε στους χώρους του ιστορικού ραδιοσταθμού (εκπέμπει ανελλιπώς από το 1957!) και έδειξε εντυπωσιασμένος από την ύπαρξη αλλά και διατήρηση του εξοπλισμού, νέου αλλά κυρίως παλιού, σε άψογη κατάσταση με ευθύνη των εργαζομένων.
Χαρακτήρισε έγκλημα το κλείσιμο της ΕΡΤ που μεταξύ άλλων είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή μετάδοσης των εθνικών προγραμμάτων της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης στις ακριτικές περιοχές της χώρας οι οποίες λαμβάνουν πλέον μόνο τους σταθμούς της Τουρκίας, της Αλβανίας ή της Ιταλίας…

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στους εργαζόμενους, ξεκαθάρισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία θα αποκαταστήσει το πραξικόπημα του λουκέτου με την επιστροφή στο θεσμικό πλαίσιο και το ισχυρό brand name της ΕΡΤ.

Η δήλωση Τσίπρα

Μετά το τέλος της ξενάγησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δήλωση στα ΜΜΕ. Ολόκληρη η δήλωση Τσίπρα έχει ως εξής: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι παρόλα αυτά βρίσκονται για μήνες στις επάλξεις, παράγουν δημοσιογραφικό έργο και κρατάνε ανοικτές τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ που είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Οι περιφερειακοί σταθμό της ΕΡΑ είναι αυτοί που μεταδίδουν τον παλμό της περιφέρειας, είναι αυτοί που επιτελούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και κρατούν ζωντανή τη φωνή της περιφέρειας. Ένα από τα εγκλήματα με το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι και το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ που εκπέμπουν μάλιστα, γιατί έχουν εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας, από τα μεσαία σε όλο τον κόσμο.
Η νέα πρόβλεψη για το μόρφωνα, το υβρίδιο αυτό της Νέας ΥΕΝΕΔ, της Μνημονιακής Ραδιοτηλεόρασης του κ Σαμαρά δεν προβλέπει θέσεις εργασίας ικανές ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι Περιφερειακοί Σταθμοί. Εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ για έναν επιπλέον λόγο: να ενισχύσουμε αυτό τον αγώνα των εργαζόμενων, που δεν αφορά μόνο το ιερό τους δικαίωμα στην εργασία, αφορά και το λειτούργημα του δημοσιογράφου: να μπορεί να παράσχει ενημέρωση έγκυρη και εγκαίρως στους πολίτες.
Επαναλαμβάνω αυτό που είχαμε δηλώσει και στη Βουλή: για εμάς, με το που θα αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία και ο ελληνικός λαός θα δώσει την εντολή να σταματήσει η μνημονιακή λαίλαπα, θα επανέλθουμε στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ, στο θεσμικό πλαίσιο της ισχυρής Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, του ισχυρού brand name της ΕΡΤ, προκειμένου όχι να γυρίσουμε σε αυτό που είχαμε στις 11 του Ιούνη, αλλά να ανασυγκροτήσουμε μία ισχυρή δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Πραγματικά δημόσια. Έγκυρη, πλουραλιστική, αντικειμενική και όχι μνημονιακό φερέφωνο όπως αυτό που ξεκίνησε να εκπέμπει μόλις προχθές. Αυτή είναι μία θλιβερή εξέλιξη που δεν τιμά τη Δημοκρατία στη χώρα μας.
Από εκεί και πέρα, εμείς θα σταθούμε αρωγοί στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, στον αγώνα τους και την προσπάθειά τους να διατηρήσουν ζωντανή την ενημέρωση, με τις δυσκολίες και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Σχεδόν… πειρατική καταντήσανε την εκπομπή του δημόσιου σήματος παρά το γεγονός ότι αποτελεί ύψιστο εθνικό ζήτημα το να υπάρχει το σήμα της δημόσιας ελληνικής ραδιοφωνίας και να εκπέμπεται ειδικά στις ακριτικές περιοχές. Βορείως της Κέρκυρας είναι τα διαπόντια νησιά. Αυτά τα νησιά, μέχρι τις 11 Ιουνίου, είχαν το Πρώτο, το Δευτερο, το Τρίτο Πρόγραμμα… Σήμερα, ακούνε μόνο αλβανικά και ιταλικά κανάλια. Αυτό είναι αδιανόητο. Χάριν στις προσπάθειες των απλήρωτων και απολυμένων εργαζόμενων που παρόλα αυτά βρίσκονται εδώ και εκπέμπουν πρόγραμμα, μπορούν οι ακρίτες συμπολίτες μας να ακούν την Ελληνική Ραδιοφωνία από το πρόγραμμα που παράγεται από την ΕΡΑ Κέρκυρας. Εμείς τους στηρίζουμε, να συνεχίσουν να βρίσκονται στις επάλξεις, στον αγώνα για το ιερό δικαίωμα στην εργασία αλλά και για να διατηρήσουν ζωντανή την ενημέρωση, τη φωνή της ΕΡΤ που είναι η φωνή της Ελλάδας έστω και με αυτές τις αντίξοες συνθήκες ώστε να φτάνουν και στον τελευταίο ακρίτα συμπολίτη μας».



Πηγή: http://www.corfupress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...