Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Απεργοσπαστικό φύλλο στο ΕΘΝΟΣ και.. ξύλο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ
Απεργοσπαστικό φύλλο ετοιμάζουν στο “‘Εθνος”   “απαντώντας” στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, για αύριο, στις εφημερίδες “Έθνος”, “Ημερησία και “Goal News” , διαμαρτυρόμενη για την “αντεργατική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας”. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στις εφημερίδες , δεν έλειψαν και οι γροθιές!

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαντώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας των εταιρειών με την επωνυμία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ Α.Ε.Ε.» και «SPORT PLUS Α.Ε.» όλες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» κήρυξε 24ωρη απεργία των συντακτών που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS» από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 23 Μαρτίου έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 24 Μαρτίου 2011 ζητώντας, την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ιδιωτικών Συμφωνιών, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα αυτών, την άμεση καταβολή των διαφορών που προκύπτουν από την ένταξη των συναδέλφων στα κλιμάκια, όπως αυτά ορίζονται από την ΣΣΕ και την πλήρη εφαρμογή των όρων αμοιβής και εργασίας κατά την Κυριακή.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στην παραπάνω απεργιακή κινητοποίηση.
Το greektv.com γράφει σχετικά:

Μέχρι και γροθιές έπεσαν στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων στο συγκρότημα Μπόμπολα πριν από λίγο. Οι εργοδοτικοί έχασαν την ψυχραιμία τους όταν αποφασιστικά οι δημοσιογράφοι του "Έθνους", της "Ημερησίας" και του "Goal" απέρριψαν τη συμβιβαστική πρόταση-υπόσχεση-δέσμευση που μετέφερε ο διευθυντής του "Έθνους" Θ.Τσεκούρας προκειμένου να μην εγκριθεί η 24ωρη απεργία για αύριο που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.
Προσωπικά ο διεθυντής του "Έθνους" δεσμεύθηκε πως το πρόγραμμα "αξυγίνασης" στο συγκρότημα Μπόμπολα τελείωσε! Πως τελευταία ενέργεια είναι η μείωση της εργασίας για την Κυριακή στο 0,75%. Πως δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις. Αρκεί να μην γίνει απεργία αύριο. Την ίδια ώρα βέβαια η εταιρεία του "Πήγασου" χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της "παράνομη" την απεργία, προεξοφλώντας πιθανή δικαστική απόφαση, αν προσφύγει εναντίον της απόφασης της ΕΣΗΕΑ με ασφαλιστικά μέτρα αύριο.

Η γενική συνέλευση στις εγκαταστάσεις του "Έθνους" έγινε σε κλίμα έντονης έντασης. Η πλευρά των εργοδοτικών που τάσσονται και τάχθηκαν εναντίον της απεργιακής κινητοποίησης, τα έχασαν για λίγο όταν πήρε το λόγο ο διευθυντής. Ο Θ. τσεκούρας είπω όλα τα παραπάνω-δεν θα γίνουν απολύσεις, θα διορθωθούν όλα τα "λάθη" περικοπών σε μισθούς όπως αυξήσεις βάσει ωριμάνσεων, επιδόματα, κ.λ.π.- αλλά όταν ρωτήθηκε ποιος παίρνει την ευθύνη για αυτές τις ανακοινώσεις, είπε ότι "δεσμεύεται ο ίδιος ως διευθυντής".

Οι δημοσιογράφοι επιβεβαίωσαν με μεγάλη πλειοψηφία την απόφαση τους για την απεργία λέγοντας πως υπάρχει μια περίπτωση να μην γίνει. Αν η πρόταση Τσεκούρα έρθει στην ΕΣΗΕΑ ως πρόταση της Ένωσης Ιδιοκτητών, της ΕΙΗΕΑ της οποίας αντιπρόεδρος είναι ο Φώτης Μπόμπολας.

Τα αίματα άναψαν ανάμεσα στους πολέμιους της απεργιακής κινητοποίησης και κατόπιν λογομαχίας, ένας από τους δημοσιογράφους επιτέθηκε και γρονθοκόπησε συνάδελφο του δημοσιογράφο επειδή ήταν υπέρ της απεργίας! Τόση απώλεια ψυχραιμίας.
Η επόμενη μάχη για τις εφημερίδες του Πήγασου θα δοθεί σήμερα, πιθανώς στα δικαστήρια. Τα όσα όμως συνέβησαν σήμερα είναι ενδεικτικά για αυτά που θα γίνονται κάθε φορά σε συνελεύσεις των εφημερίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...