Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Mega κατα Παπαγιάννη με "πύρ ομαδόν"


Mega-λος  πόλεμος, που προκαλεί εκκωφαντικό θόρυβο στο διαδίκτυο, ξέσπασε μεταξύ των συντελεστών του δελτίου ειδήσεων του «μεγάλου καναλιού» και του blog fimotro.  Ο διευθυντής του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος, η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Μανώλης Καψής, κατέθεσαν αγωγές εναντίον  του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη τον οποίο θεωρούν κάτοχο- διαχειριστή του blog, τον κατηγορούν για πρόκληση ηθικής βλάβης και ζητούν αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ ο καθένας !
Οι αγωγές είναι πιθανόν να ανοίξουν το δρόμο για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την ανωνυμία του διαδικτύου, κάτι που- σύμφωνα με πληροφορίες- εξετάζουν οι Τηλέμαχος Χυτήρης και Χάρης Καστανίδης.
Ο Χρ. Παναγιωτόπουλος με δήλωσή του στο newpost.gr  κάνει λόγο για «πολλά ανυπόστατα και συκοφαντικά», ενώ ο Γ. Παπαγιάννης με συνέντευξή του, παρατηρεί ότι ο διευθυντής του Mega δεν έχει στοιχείο που να τον συνδέει με το fimotro και παράλληλα εκφράζει την άποψη ότι οι αναρτήσεις που επικαλείται (ο Χρ. Παναγιωτόπουλος) δεν είναι υβριστικές.
Σύμφωνα με το fimotro, στην αγωγή του διευθυντή ειδήσεων και των δημοσιογράφων του Mega αναφέρεται πως το blog έκανε ηλεκτρονική ψηφοφορία με ερώτηση «ποιο από τα παρακάτω δημοσιογραφικά πρόσωπα γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση;»
Κύκλοι του καναλιού υποστηρίζουν ότι πολλές φορές τα δημοσιεύματα τα οποία χαρακτηρίζουν  «μυθεύματα και αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» ξεπερνούσαν τα όρια, εξέθεταν στελέχη του καναλιού και στοχοποιούσαν τους συντελεστές του δελτίου, οδηγώντας την κατάσταση εκτός ελέγχου, σε επικίνδυνους ατραπούς, που έκαναν τους συντελεστές του δελτίου να νοιώθουν ότι κινδύνευαν οι ίδιοι και η οικογένειά τους. Ωστόσο δεν  ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με τα στοιχεία που οδηγούν στη βεβαιότητα ότι ο Γ. Παπαγιάννης είναι διαχειριστής του blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...