Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Φουντώνει η κόντρα ΕΣΗΕΑ - Εκδοτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την πλήρη αποδιάρθρωση κάθε θεσμικής ή εθνικής δυνατότητας για την αντιμετώπιση προβλημάτων, που προκύπτουν στον Τύπο από τις αργίες, με απόλυτη ευθύνη της Ε.Ι.Η.Ε.Α.

Η Ε.Ι.Η.Ε.Α. με τις παλινωδίες της ακύρωσε κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τα Σωματεία σχετικά με τις αργίες της 25ης Μαρτίου.

α) Επέλεξε να κυκλοφορήσουν τα Κυριακάτικα φύλλα Σάββατο, με το κριτήριο του μικρότερου κόστους, αδιαφορώντας για την ενημέρωση, ακόμα και τη σχετική με μεγάλα γεγονότα όπως η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.
β) Ακολούθησε αυτόν τον δρόμο, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις της το μεσημέρι της 23 ης Μαρτίου (!), αδιαφορώντας για την πρόθεση μεμονωμένων εκδοτών ή αθλητικών φύλλων να μην εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Ε.Ι.Η.Ε.Α., επιδιώκοντας ολοφάνερα την πλήρη απορρύθμιση του τοπίου.
γ) Αδιαφόρησε για τις συνέπειες αυτού του χάους μέσα στις γραμμές των εκδοτών, πάνω στη ζωή και τους προγραμματισμούς των εργαζομένων που, την τελευταία στιγμή, ενημερώνονται ότι δεν θα ισχύσει το πρόγραμμα των αργιών, όπως έχει ανακοινώσει η πολιτεία.
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι δεν θα ακολουθήσει τους εκδότες σε αυτόν τον κατήφορο που οδηγεί σε συνθήκες ζούγκλας. Θα απαντήσει με τον αγώνα για τις ΣΣΕ που –μαζί με τις αδελφές οργανώσεις της Διασωματειακής Επιτροπής– θα ανακόψει αυτή την πορεία προς τον εκφυλισμό στον Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...